Google neemt Playspace over om Google Meet leuker te maken

Playspace Google Meet

Playspace is een interactieve whiteboarding-tool die gebruikers verdeelt in ruimtes waar ze kunnen samenwerken met geavanceerde tools. Google vindt die toevoeging belangrijk genoeg dat het Playspace overkoopt om het standaard binnen Google Meet te integreren in de toekomst.

Google Workspace wil de beste plaats worden om hybride samen te werken thuis en op kantoor. Het kocht vorig jaar al TheadIt en nu komt daar Playspace bij. Beide bedrijven voegden extra interactie toe aan Google Meet dankzij plug-ins. ThreadIt laat bijvoorbeeld toe om korte video-opnames te delen om zo efficiënter te werken.

Playspace Google Meet

Met de overname van Playspace kan je binnenkort in Google Meet beter samenwerken via onder andere plaknotities. Elke deelnemer krijgt een eigen cursor met zijn of haar naam naast zodat je in simultaan kan zien wat de rest doet. Het voegt een heleboel tools toe die vandaag simpelweg niet in Google Meet zitten.

De plug-in Playspace wordt op 9 september bevroren op vlak van functies. Vanaf dan wordt alle gebruikersdata gewist en wordt de wissel gemaakt naar Google Workspace. Alle huidige gebruikers ontvangen een e-mail met een exporttool om al je data offline te downloaden. Wanneer de tool opnieuw tot leven komt, is voorlopig nog niet geweten. Voor wie dagelijks werkt met Playspace, hopen we dat Google er niet te lang over doet om het standaard te integreren in Google Meet en andere Google Workspace-componenten.

Sinds deze maand heeft Google Meet heel wat extra moderatie-tools gekregen binnen Google Workspace. Lees hier hoe je ermee aan de slag kan. Wie graag een virtuele achtergrond wil kiezen binnen Google Meet, kan hier ons handig stappenplan volgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home