Hoe pas je je achtergrond aan in Google Meet?

Google Meet

Sinds videobellen een vast onderdeel is geworden van ons werkleven, kan een leuke achtergrond niet meer ontbreken. Gebruik je Google Meet en wil je de rommel in je huis op een ludieke manier verbergen? Lees dan verder hoe je je achtergrond het best kan aanpassen.

Sinds de coronapandemie maakten veel online vergadertoepassingen het mogelijk om een eigen achtergrond toe te voegen aan het beeld. Ook Google Meet liet die kans niet liggen. Eerder al kon je je achtergrond vervagen en het omgevingsgeluid onderdrukken tijdens je meeting. Om je nog eens te herinneren aan hoe het toevoegen van een virtuele achtergrond precies werkt, schrijven we dit korte stappenplan voor jou neer.

Hoe begin je eraan?

Ga naar meet.google.com om een vergadering te starten. Hier kan je zelf een nieuwe vergadering aanmaken of de code of link van de bestaande vergadering invullen.

Wanneer je voor het videogesprek plaatsvindt je achtergrond al wil wijzigen, geef je de code of link in op de homepagina van Google Meet. Via de knop met het gebruikersicoontje rechts onderaan kan je je achtergrond wijzigen. Je kan kiezen om je scherm deels of helemaal te vervagen, of om via het plusteken je eigen achtergrond toe te voegen. Verder zie je de standaard achtergrondopties van Google Meet staan, waar je zelfs kan kiezen voor bewegende achtergronden (met ‘play’-icoontje).

Google Meet

Tijdens het videobellen kan je je achtergrond ook aanpassen, al is dat maar één keer mogelijk voor gebruikers die niet ingelogd zijn op Google. Op dat moment ziet je scherm er wel een beetje anders uit en klik je op de drie puntjes onderaan je scherm om je achtergrond te wijzigen.

Google Meet

Wanneer je op Achtergrond wijzigen klikt, klapt het wijzigingsmenu rechts van je scherm open. Hier kan je weer bladeren tussen alle mogelijke achtergrondopties of er zelf eentje toevoegen.

Google Meet

Handig om te weten is dat de camera automatisch opstart wanneer je op achtergrond wijzigen klikt. Wil je niet in beeld komen wanneer je videobelt, dan wacht je best even met het aanpassen van je achtergrond. Tijdens een videogesprek in Google Workspace for Education, kan je geen persoonlijke achtergrondafbeelding selecteren.

Wil je helemaal origineel uit de hoek komen? Installeer dan de Snap Camera app op je computer en stel deze in Google Meet als standaard camera in. Je kan er tegenwoordig zelfs uitzien als een cartoonfiguur.

lees ook

Google Meet rolt nieuwe UI uit en voegt optie toe om jezelf te verbergen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home