Google Meet en Chat staan binnenkort standaard op Chrome OS

chrome os chromebook

De communicatie-apps van de zoekgigant, Google Meet en Google Chat, worden binnenkort standaard geïnstalleerd op Chrome OS. De voorbereidingen worden vandaag getroffen en de uitrol staat gepland voor Chrome OS versie 92 eind juli.

De standaardintegratie van Google Meet en Google Chat in Chrome OS kwam deze week aan het licht door de toevoeging van een nieuwe bug in Chromium OS. Die wordt omgeschreven als het ‘vooraf installeren van Meet en Chat PWA’s op Chrome OS’. PWA staat voor progressieve webapplicatie die in je internetbrowser draait en niet wordt geïnstalleerd als aparte applicatie.

Er bestaan Android-apps van Google Chat en Google Meet die ook prima op Chrome OS kunnen draaien, maar daar lijkt de zoekgigant geen interesse in te hebben. Het houdt het besturingssysteem graag licht met PWA’s, een van de sterktes van een Chromebook. Wie vandaag de meest recente versie van Chrome OS draait, kan de twee flags al zien waarbij de apps standaard worden geïnstalleerd.  

lees ook

Kijk jezelf niet meer in de ogen met nieuwe Google Meet-functies

De verandering is voorzien in Chrome OS 92 die voorlopig gepland staat voor release eind juli. Indien alles blijft zoals het nu staat omschreven, worden alle nieuwe Chromebooks vanaf die datum standaard met Google Chat en Google Meet geleverd. Wie zijn huidige Chromebook na eind juli naar fabrieksinstellingen herstelt, krijgt de apps er voortaan ook standaard bij. Zoals bij haast alle vooraf geïnstalleerde Chrome OS-apps kan je ook deze tools eenvoudig verwijderen om je app-lijst zuiver te houden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home