Red Hat stuurt ‘Shadowman’ met pensioen maar behoudt de rode hoed

red hat nieuw logo

Red Hat neemt na 20 jaar afscheid van ‘Shadowman’, de ietwat duistere figuur in het logo van de opensourcespecialist. De rode hoed blijft, maar het gezicht verdwijnt.

Een enquête uit 2017 zou de rechtstreekse aanleiding zijn voor de opfrisbeurt van het logo. “Mensen zagen Shadowman als sinister, geheimzinnig en kwaadaardig. Deze respondenten wisten misschien niets over Red Hat, maar ze geloofden wel dat de persoon die in de schaduw loerde hun vertrouwen niet meteen waard was”, schrijft Red Hats marketingbaas Tim Yeaton in een blogpost.

De verandering heeft officieel dus niets te maken met de overname door IBM afgelopen jaar. Ondanks eerdere speculaties of de rode hoed wellicht veranderd zou worden in een blauwe, dan wel paarse. Het weerspiegelt daarentegen naar eigen zeggen de evolutie van het bedrijf. “We zijn echt uit de schaduw gestapt”,  aldus Yeaton.

Uit de schaduw gestapt

Ruim 26 jaar geleden was Red Hat volgens CEO Jim Whitehurst nog een ‘scrappy start-up’,  die datacenters binnensloop met kant-en-klare retailpakketten van een op Linux gebaseerd besturingssysteem. Vandaag de dag is het bedrijf een toonaangevende leverancier van opensourceoplossingen voor de hybride cloud van ondernemingen.

“We werken dagelijks met de grootste bedrijven en organisaties ter de wereld om missiekritieke oplossingen te ontwikkelen en uit te voeren”, aldus Yeaton. Reden temeer om ook Shadowman (schaduwman) uit diezelfde schaduw te halen.

Linux op ARM

Naast een nieuw logo blijft Red Hat ook de samenwerking opzoeken met andere bedrijven. Zo werd afgelopen maand nog bekend, dat het bedrijf samen met Fedora het voortouw neemt om Linux op ARM te ontwikkelen. Dit in navolging van de samenwerking tussen Microsoft en Qualcomm om Windows 10 ARM-compatibel te maken. 

Gerelateerd: Red Hat en Fedora werken aan Linux-ondersteuning voor ARM-laptops

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home