Reorganisatie NetApp: focus op high end gebruikers

NetApp CEO George Kurian maakt bekend reorganisaties door te gaan voeren. Het bedrijf is van plan zich met zijn SolidFire en HCI Portfolio meer te gaan richten op het hogere segment van de markt. 

Met de reorganisatie wil NetApp zich richten onder andere richten op groei in zijn opslagsoftware en systemen. Daarnaast is het bedrijf van plan om zijn public cloud-diensten op te schalen. 

Als gevolg van de reorganisatie zal 5% van de NetApp medewerkers ontslagen worden. Met een wereldwijd personeelsbestand van 11.000 mensen, zullen zo’n 550 medewerkers het bedrijf binnenkort moeten verlaten. Volgens Kurian is er vooral bezuinigd op gebieden die niet in lijn liggen met de prioriteiten voor de toekomst. 

Er vinden onder andere ontslagen plaats van medewerkers die voor all-flash opslagplatform SolidFire werkten. “We versmallen onze focus met het SolidFire en HCI portfolio tot het hoogste segment van de markt.” vertelt Kurian. 

Omzetstijging dankzij publieke cloud diensten

Kurian maakt bekend dat de omzet voor Q1 van 2021, wat afgelopen juli eindigde, gestegen was met 5%. Het grootste deel van de omzet komt voort uit onderhoudscontracten. Ondanks de hogere omzet, zag NetApp een aanzienlijk lagere winst vergeleken met vorig jaar. 

Volgens de NetApp CEO heeft het bedrijf een groot deel van de omzetstijging de afgelopen maanden te danken aan klanten die hun applicaties naar de cloud wilden verplaatsen. Het gebruik van hybride clouds werd tijdens de pandemie in korte tijd veel populairder. 

Het afgelopen jaar steeg de public cloud omzet van NetApp met maar liefst 192% vergeleken met het jaar ervoor. Dit is mede te danken aan drie nieuwe aankopen: Spot, CloudJumper en Talon

Volgens Kurian is de vervanging van on-premises workloads door de publieke cloud het kleinste deel van de omzetstijging. “We zien dat de cloud steeds meer wordt gebruikt als bescherming tegen calamiteiten en voor zakelijke continuïteit. We hadden afgelopen kwartaal een aantal wins waar klanten onze on-premises all-flash combineerden met een kopie in de cloud als bescherming tegen calamiteiten”, aldus Kurian. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home