Pure Storage en NetApp verbeteren databeheer voor cloud-native apps

Dataopslagbedrijven Pure Storage en NetApp ondernemen beide grote stappen om het probleem rondom dataportabiliteit voor cloud-native software op te lossen. 

Pure Storage kondigt een grote update aan voor het PX-Backup-platform van dochterbedrijf Portworx. NetApp onthult op zijn beurt een compleet nieuw product als onderdeel van het Astra-pakket voor Kubernetes-opslagoplossingen. 

PX-Backup is ontwikkeld om een aantal belangrijke uitdagingen rondom opslag van cloud-native applicaties op te lossen. Bedrijven lopen tegen het probleem aan dat traditionele opslagplatformen niet geschikt zijn voor moderne applicaties die gehost worden in softwarecontainers. Problemen situeren zich rond de beperkte weerbaarheid, mobiliteit, beveiliging en back-upmogelijkheden van traditionele opslagplatformen.

lees ook

Bouwen op de cloudomgeving: cloud-native applicaties uitgelegd

PX-Backup 2.1

De PX-Backup 2.1 update is bedoeld om mobiliteit en betrouwbaarheid van de multicloud te verbeteren. De uitgave introduceert applicatieportabiliteit tussen clouds en on-premises-datacenters, zo beweert Pure Storage. Hierdoor wordt het voor klanten mogelijk om een back-up te maken van hun Kubernetes-applicaties die draaien in een cloud of datacenter en ze op een andere locatie te herstellen. 

Een andere nieuwigheid in PX-Backup 2.1, is de adoptie van de 3-2-1 back-up regel. Dit is een standaardregel op het gebied van databescherming die inhoudt dat het mogelijk moet zijn om data te herstellen in verschillende foutscenario’s. Om te voldoen aan deze regel, wordt het met PX-Backup 2.1 mogelijk om back-ups uit Container Storage Interface snapshots te laden naar de objectopslag. 

PX-Backup 2.1 zal beschikbaar zijn vanaf november. 

NetApp Astra Data Store

Met NetApp Astra gebruikt NetApp een vergelijkbare benadering als Pure Storage. Het toolpakket brengt geavanceerde mogelijkheden voor databeheer naar workloads in de Kubernetes-container. Eén van deze mogelijkheden is een vereenvoudigde applicatieportabiliteit, die mogelijk gemaakt wordt door ‘actieve clones’ van applicaties. 

NetApp Astra Data Store is de nieuwste toevoeging aan de Astra-familie. Volgens NetApp is Astra Data Store de eerste Kubernetes-native-file-dienst voor containers en virtuele machines met geavanceerde functies. De meeste applicaties die gebaseerd zijn op een container, moeten file-service gebruiken voor gedeelde toegang. Kubernetes-native-data is dan weer grotendeels gebouwd op block-opslag. Volgens NetApp vertraagt het adoptieproces door de herstructurering die noodzakelijk is om de applicaties in block-opslag te gebruiken.

De tool is bedoeld om de operationele complexiteit rondom containers en virtuele machines sterk te verminderen. Daarnaast belooft NetApp dat de tool gemakkelijk te gebruiken en schaalbaar is. 

NetApp Astra Data Store wordt later dit jaar beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home