[adv] NetApp versterkt Flash-strategie

Sandeep Singh, NetApp

[Advertorial] Sandeep Singh, Director Product Engineering bij NetApp, stelt de strategie voor van het bedrijf gespecialiseerd in opslagoplossingen

Volgens Sandeep Singh, die verantwoordelijk is voor het volledige productportfolio bij NetApp, krijgen bedrijven vandaag te maken met verschillende uitdagingen, zoals het complexe beheer van multicloud-omgevingen en de bescherming van hun data. Om die bedrijven te ondersteunen, introduceerde  NetApp onlangs het C-Series ASA-systeem, een toonaangevend flashopslagsysteeem met hoge capaciteit dat efficiënter, duurzamer en veiliger is. Daarnaast heeft NetApp een strategie ontwikkeld die zich op drie pijlers baseert: de beste on-prem opslag, cloudopslagdiensten en services voor databeheer. Het doel van dat laatste is het verbeteren van de efficiëntie, compliance en governance van data.

Bedrijven maken al gebruik van meerdere clouds en bewaren data om zowel commerciële als wettelijke redenen. NetApp biedt een complete oplossing die blok-, bestands- en objectopslag met een uniforme aanpak mogelijk maakt. In tegenstelling tot andere leveranciers staat NetApp voor een hybride aanpak door zowel flash-arrays als arrays met traditionele schijven aan te bieden, waarbij de economische voordelen van die laatste door middel van datatiering behouden blijven. Softwareservices spelen een belangrijke rol in het vereenvoudigen van het plaatsen van data en bieden meer flexibiliteit doorheen de gehele datalevenscyclus. Het ultieme doel is om deze services naar hybride infrastructuren uit te breiden door de integratie van geautomatiseerde functies en een managementlaag.

Consistentie tussen on-premises en cloudomgevingen is mogelijk door het gebruik van één systeem, ONTAP. Die consistentie neemt toe dankzij een uniform controleplan met BlueXP, dat zichtbaarheid en governance biedt. Deze operaties gebeuren, afhankelijk van de situatie, op data- of metadataniveau. Analysediensten bieden bovendien een opportuniteit om te anticiperen op behoeften met behulp van AIOps-tools.

NetApp besteedt extra aandacht aan de uitdagingen van bedrijven op het gebied van duurzaamheid. En dan vooral met betrekking tot het verminderen van de CO2-uitstoot. Door gebruik te maken van  Flash-arrays slaagt NetApp erin om de energieconsumptie van gebruikers aanzienlijk te verlagen, met een reductie van 70%. Dat maakt het voor bedrijven mogelijk om de levensduur van materiaal met 7 tot 10 jaar te verlengen en tegelijkertijd te profiteren van de voordelen van flashtechnologie.

NetApp introduceerde onlangs het C-Series ASA-systeem, een toonaangevend flashopslagsysteeem met hoge capaciteit dat efficiënter, duurzamer en veiliger is.

Dit is een ingezonden commerciële bijdrage van NetApp. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home