NetApp introduceert nieuwe functies en producten

NetApp

Databedrijf NetApp heeft een aantal nieuwigheden en updates gelanceerd. Er zijn updates voor flash-blockstorage, publieke cloudopslag en aan Keystone Storage-as-a-Service (STaaS).

Het Amerikaanse dataopslag en -managementbedrijf NetApp heeft een aantal updates en vernieuwingen aan zijn producten voorgesteld. Keystone Storage-as-a-Service (STaaS), blockstorage en publieke cloudopslag kregen allemaal upgrades. De aankondigingen gebeurden tijdens zijn eigen evenement Insight 2023.

Met een flits

Eerder dit jaar lanceerde NetApp het blockstoragesysteem All-Flash SAN Array (ASA). Daar bouwt het bedrijf nu op verder met de ASA C-Series. Deze nieuwe generatie van blockstorage zou volgens NetApp de snelheid van flashgeheugen leveren, tegen bijna de prijs van opslag via schijf.

Het systeem heeft 4:1 opslaggarantie en net geen honderd procent databeschikbaarheid. De nieuwe producten komen ook in aanmerking voor de Ransomware Recovery Guarantee van NetApp. Het systeem is verbonden met de cloud, dat betekent back-up, herstelling na incidenten en tiering naar die cloud.

Volgens topman Sandeep Singh maakt dit nieuwe systeem blockstorage zowel betaalbaarder als duurzamer. Er zijn ook enkele extra diensten, zonder meerkost: evaluatie van bestaande infrastructuur, datamigratie en trainingen.

lees ook

NetApp koopt cloud-VDI-specialist CloudJumper

In de wolken

De eerste publieke opslag voor enterprises in de cloud bij NetApp kwam er in 2014. Negen jaar later wordt zijn opslagservice aangeboden bij alle grote cloudproviders, zoals Google.

Intussen zijn er al heel wat updates geweest en het gaat soms snel; Google Cloud NetApp Volumes is maar in augustus voorgesteld en krijgt nu al een nieuwe Standard-servicelaag. Volgens NetApp betekent dat een kostenreductie van dertig procent per GB. De service en databescherming in de veertien cloudomgevingen van Google blijft gewoon hetzelfde.

Voor Amazon FSx for NetApp ONTAP wordt de TCO (Total Cost of Ownership) dan weer verlaagd. Dit gebeurt door  te verbinden met VMware Cloud op AWS via VPC Peering. Datatoegang voor native cloudapplicaties is vereenvoudigd door verenigde bestand- en objecttoegang.

Bij Microsoft Azure NetApp Files is er nu verhoogde capaciteitsopschaling en verhoogde prestaties bij Oracle-databases. Er is ook ondersteuning voor transparante geautomatiseerde data-tiering in Azure Cool Blob.

Garanties kunnen variëren

Dan zijn er ook nog nieuwe opties voor Keystone STaaS, zoals een verbeterde verzekering. Klanten krijgen nu geïntegreerde garanties voor prestaties en beschikbaarheid. Die garanties kunnen wel verschillen per aanbieding.

NetApp biedt nu ook een herstelgarantie van 90 dagen na ransomware. Deze garantie hangt echter ook af van welke aanbieding klanten gebruik maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home