Google lanceert drie nieuwe smaakjes voor cloudopslag op maat van AI

Google Cloud

Google introduceert drie nieuwe opslag-oplossingen in zijn cloudaanbod. Alle drie moeten ze AI-toepassingen ondersteunen op een kosteneffectieve manier.

Google breidt het Google Cloud Platform uit met drie nieuwe oplossingen voor opslag. Alle drie zijn ze ontwikkeld met AI-workloads in het achterhoofd. Verder wijst Google erop dat ze kosteneffectief zijn. Het gaat om:

  • Parallelstore
  • Cloud Storage FUSE
  • Google Cloud netApp Volumes

Parallelstore is een parallel bestandssysteem voor veeleisende AI- en HPC-workloads die draaien op accelerators. De opslag is in staat om de hongerige (en dure) GPU’s te verzadigen, zodat storage niet de flessenhals is. Een hoge I/O en een lage latency staan dus centraal. Deze oplossing is als private preview beschikbaar.

Bestandssysteem en Netapp

Cloud Storage FUSE is voor AI-toepassingen die de semantiek van een bestandssysteem vereisen. Met de oplossingen kunnen klanten hun Google Cloud Storage-buckets als een lokaal bestandssysteem toevoegen. Zo kunnen apps eenvoudiger met de data omgaan. De oplossing is per direct beschikbaar.

Google Cloud netapp Volumes tot slot is zoals de naam suggereert bedoeld voor gebruikers die hun toepassingen op opslagarrays van NetApp draaien. Met de oplossing laat Google hen toe om hun toepassingen naar de cloud te migreren zonder dat ze al te veel aan de code moeten sleutelen. Ook deze capaciteit is per direct beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home