OpenAI werkt aan een video-toepassing in de stijl van ChatGPT

Chatgpt,Chat,With,Ai,Or,Artificial,Intelligence.,Young,Businessman,Chatting

Mede-oprichter Sam Altman bevestigt dat OpenAI werkt aan een video-versie van de artificiële intelligentie-tool. Over de release wil Altman niets kwijt.

Sam Altman, mede-oprichter van OpenAI, gaf een interview aan TechCrunch over de toekomst van het populaire AI-bedrijf. Vorig jaar liet OpenAI twee revolutionaire en tegelijk controversiële toepassingen op de wereld los. Beeldgenerator DALL-E 2 en vooral ChatGPT veroverden stormenderhand de techwereld. Acht jaar na de oprichting, en na de release van beide succesformules, is de waarde van OpenAI gestegen naar 29 miljard dollar.

Video-model op komst

Altman had geen zin om te praten over cijfers en dollars. Toch vielen enkele zaken op in het interview met het techmagazine. Zo bevestigde de sterke man van OpenAI dat het bedrijf werkt aan een video-model dat op eenzelfde manier werkt als beeldgenerator DALL-E 2 en ChatGPT, dat via simpele prompts teksten aanlevert. De liefhebbers van artificiële intelligentie-toepassingen mogen zich dus weer aan iets spannends verwachten van OpenAI. Al geeft Altman geen exacte releasedatum.

“Het is niet mogelijk om er een datum op te plakken”, aldus Sam Altman. “Het is een legitiem onderzoeksproject. Dat kan veel tijd in beslag nemen. Anderzijds, misschien komt het er snel aan.”. Mysterieuzer kan haast niet maar dat de video-toepassing een even grote revolutie zal teweegbrengen als ChatGPT valt nog af te wachten. De chatrobot zorgde sinds de release begin december voor een schokgolf aan lof en angst. Zal dat ook het lot worden van het video-model?

lees ook

OpenAI experimenteert met ChatGPT Professional: sneller chatten tegen een prijs  

Niet-exclusieve deal met Microsoft

Eén van de bezorgdheden die leven bij techliefhebbers is dat Microsoft heeft geïnvesteerd in de technologie. In 2019 pompte Microsoft één miljard dollar in OpenAI, ruim voor de release van DALL-E en ChatGPT dus. Nu het bedrijf en de technologie hot zijn, wil Microsoft de investering vertienvoudigen. Toch is die nakende deal volgens Sam Altman geen exclusieve overeenkomst en kan OpenAI zijn eigen koers blijven varen.

“OpenAI kan eigen softwareproducten en -diensten blijven ontwikkelen, los van het licenties bij andere bedrijven”, bevestigt Altman.  Daarmee antwoordt hij op de vragen die rezen of OpenAI op een dag zou kunnen concurreren met Google via een eigen zoekmachine. “Telkens wanneer iemand het heeft over een technologie die het einde kan betekenen van een ander gigantisch bedrijf, dan is dat meestal verkeerd. Mensen vergeten dat ze hier een tegenzet kunnen doen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home