Waarde OpenAI kan oplopen tot 29 miljard dollar na verkoop aandelen

openai microsoft

OpenAI, het brein achter chatbot ChatGPT en AI-beeldgenerator DALL-E 2 is volgens The Wall Street Journal in gesprek om aandelen te verkopen als onderdeel van een overnamebod. De verkoop zou de totale waarde van het bedrijf op 29 miljard dollar brengen.

OpenAI heeft er een boerenjaar opzitten. Het bedrijf van CEO Sam Altman beroerde de gemoederen in 2022 met de release van beeldgenerator DALL-E 2 en chatrobot ChatGPT. Beide toepassingen gebruiken artificiële intelligentie om respectievelijk beelden te creëren en teksten te maken op basis van miljoenen data. Samen met de nieuwsgierigheid doken al snel vragen op omtrent auteursrechten en plagiaat.

29 miljard dollar

Huidig CEO Sam Altman investeerde in OpenAI als onderzoeksinstelling, nadat ene Elon Musk het bedrijf had opgericht. In 2019 ontdekte ook Microsoft het grote potentieel van de AI-modellen waarmee OpenAI zich bezig hield. De computergigant investeerde een miljard dollar omdat het heil zag en ziet in de implementatie van AI-technieken in de zoekmachine Bing. Zo wil het bedrijf de chatrobot ChatGPT integreren in de zoekmachine om op die manier de concurrentiestrijd met Google op te voeren.

lees ook

Quora lanceert platform om met AI chatbots te praten

Door de verkoop van aandelen kan de waarde van OpenAI stijgen tot 29 miljard dollar meldt The Wall Street Journal. Het overnamebod komt van twee risicokapitaalondernemingen. Thrive Capital en Founders Fund zijn bereid om aandelen over te kopen van bestaande aandeelhouders zoals werknemers van OpenAI. De deal zou een investering van minstens 300 miljoen dollar moeten opleveren. In december verklaarde OpenAI dat de activiteiten de komende jaren nog zullen toenemen. Het bedrijf verwacht 200 miljoen dollar aan inkomsten dit jaar en liefst één miljard dollar tegen 2024.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home