OpenAI brengt AI-beeldgenerator naar ontwikkelaars met DALL-E API

Ontwikkelaars kunnen DALL-E voortaan rechtstreeks in een nieuwe app integreren. OpenAI rekent een prijs aan van ongeveer twee dollarcent per beeld.

OpenAI lanceert DALL-E API. Ontwikkelaars kunnen ermee aan de slag om de AI-beeldgenerator DALL-E rechtstreeks in apps en andere producten te integreren. Met de tool kan iedereen aan de slag om beelden genereren via een tekstbeschrijving ofwel een prompt.

lees ook

Op je wenken bediend door een API

Bijdrage per beeld

Apps met de API vragen beelden rechtstreeks op in de webversie van DALL-E. OpenAI genereert het gevraagde beeld dan ook via de eigen servers. Door dit terug te sturen naar de app waarin de API zit geïntegreerd, komt het beeld bij de gebruiker van de applicatie terecht.

De verwerking is niet kosteloos. Prijzen starten vanaf 0,016 dollarcent per afbeelding. Dat beeld komt aan de laagste resolutie (256×256).

Bèta

OpenAI debuteerde de mogelijkheid bij Microsoft. Tijdens Ignite 2022 werd namelijk de preview van DALL-E 2 in Azure Cognitive Services aangekondigd. Gebruikers kunnen ermee aan de slag om leuke beelden te maken voor bijvoorbeeld PowerPointpresentaties. Beide bedrijven werken al jarenlang op goede voet samen, denk maar aan de integratie van GPT-3 in Azure OpenAI Service waarvoor Microsoft een exclusieve licentie verkreeg.

lees ook

Microsoft wil investering in OpenAI verhogen

Daarna deelde Shutterstock ook mee de beeldgenerator naar zijn product te brengen. Afbeeldingen die gegenereerd werden door AI, zullen dus binnenkort tussen de stockfoto’s te vinden zijn. Het bedrijf kiest er wel voor om kunstenaars te vergoeden met de ‘Contributor Fund’ omdat de AI-beeldgenerator getraind wordt met artistiek werk van mensen.

Luke Miller, productmanager bij OpenAI, laat in een interview met The Verge weten dat OpenAI geen concrete plannen heeft om kunstenaars te vergoeden. “Het is duidelijk iets waar we feedback van de community over blijven vragen. Het is een heel ingewikkelde vraag om vanuit veel verschillende perspectieven over na te denken. We willen leren van de gemeenschap en wat zij belangrijk vinden.”

De DALL-E API is momenteel beschikbaar in publieke bèta.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home