Bitcoin stabiliseert rond 5.800 euro na interesse van twee Wall Street-iconen

De meeste cryptomunten genoten de afgelopen dagen van positieve cijfers nadat het nieuws brak dat twee traditionele Wall Street-bedrijven de markt van cryptovaluta in het oog houden. Alleen al die interesse heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin samen met de andere grote munten 2% winst noteren.

2018 is voorlopig geen goed jaar geweest voor cryptovaluta na de immense groei in 2017. Bedrijven zoals Facebook en Google zetten de knip in advertenties rond cryptomunten terwijl overheden in Azië en de V.S. nieuwe regels willen introduceren om de munten beter te regulariseren. De combinatie van al dit nieuws heeft ervoor gezorgd dat de meeste munten, met Bitcoin op kop, tot 50 procent van hun waarde hebben verloren.

De neerwaartse trend lijkt nu even gebroken te worden met de plotse interesse van twee Wall Street-iconen die de cryptomarkt willen betreden. De grootste hiervan is een investeringsfonds van miljardair George Soros. Ondanks dat Soros eerder sprak van een “bubbel”, heeft het fonds nu toch zijn kar gekeerd.

Venrock is de tweede partij die mogelijk interesse heeft om de cryptomarkt te betreden. Venrock is een venture capital-bedrijf dat werd opgestart door nakomelingen van John D. Rockefeller. Fortune First rapporteerde hierover vorige week dat ze praten met een cryptomunten investeringsbedrijf dat in Brooklyn is gevestigd.

Het is geruststellend nieuws voor de cryptomarkt dat grote bedrijven met zo’n historische achtergrond interesse hebben in blockchain en cryptomunten. De verwachting is nu dat steeds meer institutionele bedrijven hun weg vinden naar de cryptomarkt, zodat die snel volwassen en stabiel kan worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home