Build 2018: de toekomst van Windows 10, Office en Azure

microsoft build ceo satya nadella

Voor Microsoft-volgers stond deze week helemaal in het teken van Build. Op deze jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie krijgen we een eerste blik op de komende updates voor de verschillende producten van het bedrijf. Tijd voor een samenvatting.

Voor zakelijke gebruikers zijn er drie belangrijke trends te onderscheiden in Microsofts toekomstvisie: artificiële intelligentie, edge computing en Microsoft 365.

1. Artificiële intelligentie

Het staat zwart op wit in een persbericht dat Microsoft deze week de wereld in heeft gestuurd: “Elke ontwikkelaar wordt een AI-ontwikkelaar”.

Microsoft deed daarover verschillende aankondigingen deze week. Het kondigde met Project Brainwave een nieuwe architectuur aan voor neurale netwerken, lanceerde nieuwe AI-tools voor ontwikkelaars in Azure en Visual Studio, en stopte Kinect in de cloud.

Tot slot reserveert Microsoft 25 miljoen dollar over vijf jaar voor nieuwe AI-projecten die zijn toegespitst op meer dan 1 miljard mensen wereldwijd met een handicap. Het project gaat door het leven als ‘AI for Accessibility’.

Lees meer:

Build 2018: Microsoft maakt van elke ontwikkelaar een AI-ontwikkelaar

Project Brainwave maakt van Azure het snelste cloudplatform voor AI

Microsoft verhuist Kinect naar de cloud

2. Edge computing

Aansluitend op de inspanningen in het domein van artificiële intelligentie, zet Microsoft ook steeds meer in op edge computing en het Internet of Things (IoT). Door in te spelen op deze trends, hoopt Microsoft van zijn imago als legacy desktop- en serverleverancier af te raken. Het kondigde twee belangrijke vernieuwingen aan.

De Azure IoT Edge Runtime is voortaan openbron om meer controle en transparantie te geven over edge apps. Daarnaast kan Custom Vision vanaf nu ook op Azure IoT Edge draaien. Deze combo zorgt er bijvoorbeeld voor dat industriële drones of IoT-apparaten kritische acties kunnen voltooien met een connectie in de cloud.

3. Microsoft 365

Microsoft 365, het gebundelde aanbod van Office 365 en Windows 10 voor bedrijven, was ook een punt van aandacht deze week.

“Met 135 miljoen commerciële maandelijkse actieve gebruikers van Office 365 en bijna 700 miljoen Windows 10-apparaten, helpt Microsoft 365 ontwikkelaars om mensen te bereiken hoe en waar ze werken”, zegt Joe Belfiore, corporate vice president bij Microsoft, in een persbericht.

Microsoft kondigde verschillende nieuwigheden voor Windows, Office en de Microsoft Store aan.

Een overzicht van de opvallendste aankondigingen:

Microsoft integreert binnenkort je smartpone in Windows 10

Microsoft toont op Build de vergaderruimte van de toekomst

Microsoft gunt ontwikkelaars meer omzet op apps in Microsoft Store

Microsoft verandert hoe Alt+Tab werkt in Windows 10

Eindelijk ondersteuning voor 64-bit apps op Windows 10 voor ARM

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home