Microsoft integreert binnenkort je smartphone in Windows 10

your phone

Op de Build 2018 ontwikkelaarsconferentie kondigt Microsoft de nieuwe Your Phone app voor Windows 10 aan. De app laat toe om bepaalde functies van je mobiele toestel naar je Windows 10-omgeving te spiegelen. Zo moet je niet telkens je smartphone vastnemen wanneer er een notificatie oplicht.

Microsoft wil met Your Phone ervoor zorgen dat je met Windows 10 bezig blijft, in plaats van tussendoor op je telefoon kijkt. De app spiegelt een aantal functies direct in Windows 10, gaande van berichten, foto’s en notificaties. Hoe uitgebreid de uiteindelijke app zal zijn, is tot nu toe nog niet bekend.

Android en iOS

Het aantal functies zal wel verschillen tussen iOS en Android, omdat Microsoft veel meer functies van Android kan spiegelen op Windows 10. De app waarmee Windows Insiders binnenkort aan de slag kunnen, ondersteunt initieel enkel sms, foto’s en notificaties.

De test voor Windows Insiders start deze week al. Microsoft wil zoveel mogelijk feedback verzamelen om de functie klaar te hebben tegen de lancering van Redstone 5, de grote nieuwe Windows-update van het eindejaar. Enkel Windows Insiders van de Fast Ring kunnen er deze week mee aan de slag. Slow Ring-gebruikers moeten nog even wachten.

Het is duidelijk dat met de dood van Windows Phone Microsoft het roer omdraait. Het wil niet langer het mobiele OS leveren, maar verder integreren in Windows 10. Van zodra de functie live is in de Fast Ring van Windows Insider, mag je een uitgebreide hands-on verwachten op Techzine.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home