Duitsland wil dat smartphones 7 jaar security-updates ontvangen

android ios iphone samsung

De Duitse federale overheid wil de Europese Unie overtuigen om zeven jaar security-updates te verplichten voor smartphonefabrikanten. Over dezelfde termijn moeten er ook wisselstukken beschikbaar zijn. Dat is twee jaar langer dan een recent voorstel van de Europese Commissie.

Duitsland wil dat smartphones dezelfde ondersteuningscyclus genieten als computers vandaag volgens een rapport van C’t. Het spreekt voor zich dat de fabrikanten niet happig zijn op deze nieuwe wending.

Industriegroepering DigitalEurope, met onder andere Samsung, Apple en Google als leden, willen dat de minimale ondersteuningsperiode wordt vastgelegd op drie jaar security-updates. De groepering wil tevens ook het aantal wisselstukken beperken tot enkel schermen en batterijen en niet andere onderdelen als camera’s, speakers en andere componenten die veel betrouwbaarder zijn.

Met die wens van drie jaar vraagt de industrie aan Europa een status quo, aangezien Apple vandaag vaak vijf jaar OS- en security-updates levert en Android-leveranciers HMD Global en Samsung drie tot vier jaar aan security-updates. Android-toestellen zijn vaak afhankelijk van het updatebeleid van Qualcomm, de chipleverancier in het gros van de toestellen.

Het Europese voorstel zou tegen 2023 in werking moeten treden. De EU wil hiermee de levensduur van smartphones verlengen om de elektronische afvalberg te verkleinen. De gegarandeerde levering van security-updates over een langere termijn maakt toestellen ook veiliger, wat een win-win is voor iedereen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home