Samsung belooft tot drie generaties Android-updates op sommige Galaxy-toestellen

Samsung galaxy

Wie vandaag het updatebeleid van Samsung probeert de ontwarren, heeft werk voor de boeg.  Het beloofde vroeger twee jaar aan updates, maar door het enorme gamma aan toestellen werd die belofte niet altijd ingelost. Nu komt het met een nieuw statement: OS-updates tot drie ‘generaties’.

Tijdens het Unpacked 2020-event met de Samsung Galaxy Note 20 en Galaxy Tab S7, komt de fabrikant met een belangrijke belofte: drie generaties gegarandeerde Android-updates op heel wat Galaxy-telefoons. De aankondiging kwam helemaal op het einde van de persconferentie en bevat weinig verduidelijkingen.

Volgens The Verge garandeert Samsung drie jaar Android-updates op de S-, Note- en Z-reeks. De meestverkochte A-reeks krijgt die garantie niet omdat daar de hardware meestal een beperkende factor is. De updategarantie start vanaf de Samsung Galaxy S10.

Teveel onduidelijkheid

De updatebelofte is belangrijk omdat Samsung in het verleden vaak de bal heeft misgeslagen. Updates werden dikwijls heel laat aangeleverd of helemaal niet, tot frustratie van de gebruikers. Helaas is de verwoording van Samsung niet heel duidelijk. Het woord ‘generaties’ biedt Samsung iets meer speelruimte dan ‘OS-versies’ of ‘aantal jaar’.

De belofte is bovendien een heel forse, want de line-up van Samsung is groot en vernieuwt jaarlijks. Tot slot zijn er ook specifieke providermodellen met eigen software die binnen het updatebeleid vallen. De onzekerheid rond de A-modellen is niet zo’n goed nieuws.

Tijdens de presentatie zegt de spreker dat OS-updates drie generaties gegarandeerd zijn en Samsung bevestigt dat later ook, maar in de presentatie zelf wordt ‘up to’ geschreven zoals je hierboven kan zien. Samsung heeft de laatste jaren belangrijkste stappen gezet richting beter en consequenter updaten, maar door zoveel verwarring te zaaien, mist het de keiharde garanties die bijvoorbeeld Nokia wel belooft bij elk verkocht toestel. De komende jaren worden cruciaal voor Samsung om zich te bewijzen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home