Acronis lanceert eigen EDR-oplossing

Acronis lanceert een vereenvoudigd systeem voor eindpuntbeveiliging onder de naam Acronis Advanced Security + Endpoint Detection & Response.

Advanced Security + Endpoint Detection & Response is de nieuwste oplossing van technologiebedrijf Acronis, gericht op een meer eenvoudige manier van eindpuntbeveiliging. Acronis maakt zijn EDR-oplossing vandaag algemeen beschikbaar. Ze is vooral bedoeld voor Managed Service Providers (MSP’s), die zo een extra tool ter beschikking hebben om de omgeving van eindklanten veilig te houden.

Edpoint Detection en Response (EDR) is hip, aangezien het een extra beveiligingslaag bovenop klassieke endpoint-bescherming biedt. Met EDR krijgen organisaties (of MSP’s) een duidelijk overzicht op alle bedreigingen waarmee endpoints geconfronteerd worden. Bovendien kunnen IT-specialisten op een gepaste manier actie ondernemen wanneer een systeem van een werknemer toch gecompromitteerd is geraakt.

Bij Acronis past de EDR-oplossing in de zogenaamde Acronis Cyber Protect Cloud, waar bescherming, back-up en herstel tot één geheel worden gecombineerd. Op die manier probeert Acronis zich te onderscheiden van de andere gelijkaardige oplossingen in de markt.

lees ook

EU stelt Tech Lab voor: nieuwe instelling voor strijd tegen Pegasus en spyware

De voordelen

Volgens Acronis brengt de EDR-oplossing verschillende voordelen met zich mee:

  • Het nieuwe EDR-systeem is makkelijk te installeren en gebruiken. Het beantwoordt verder aan belangrijke standaarden uit de sector, zoals het NIST-Cybersecurity Framework van het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology en Mitre Att&ck, een globale richtlijn voor het classificeren en beschrijven van cyberaanvallen en inbraken.
  • Met Optimized Incident Analysis worden incidenten en mogelijke aanvallen snel en makkelijk geanalyseerd. Het EDR evalueert een mogelijke aanval meteen, analyseert hoe en wat en schat de mogelijke gevolgen in. Er is geen sprake van een tijdrovend proces.
  • Om de continuïteit van je activiteiten zo goed mogelijk te voorzien bij een probleem met cybersecurity, is er Integrated Security with Backup & Recovery. Dit zorgt er eveneens voor dat er zo weinig mogelijk tijdverlies is bij een aanval. De integratie met back-up verklaart meteen waarom Acronis z’n schouders zet onder de tool.
  • Algemeen is er voor de MSP’s sprake van een Complete Cyber Protection om mee te werken. Het is één enkel systeem om in te zetten, analyseren en oplossingen te bieden.

Acronis EDR is per direct beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home