Acronis omarmt hardware-acceleratie van Intel-chips met nieuwe beveiligingsoplossing

Acronis introduceert een nieuwe beveiligingsoplossing die geavanceerde bedreigingen moet opsporen met de hulp van hardwareversnelling, voorzien door Intel Threat Detection Technology.

Acronis breidt zijn beschermingscapaciteiten uit met de integratie van Intel Threat Detection Technology. (TDT). Intel TDT maakt hardware-acceleratie van beveiligings-workloads mogelijk. Dat gebeurt aan de hand van de geïntegreerde grafische component van moderne Intel-chips.

Acronis gaat TDT gebruiken om complexe bestandsloze bedreigingen op te sporen. Dat zijn bedreigingen die enkel in het geheugen leven en daardoor moeilijk te detecteren zijn. Via TDT kan de oplossing van Acronis nu dergelijke bedreigingen opsporen zonder de CPU al te zwaar te belasten. Het bedrijf zelf claimt dat de belasting van de CPU met factor 2,4 daalt door de workload toe te vertrouwen aan de geïntegreerde GPU. Dat moet voelbaar zijn voor de gebruiker van een endpoint tijdens scans.

Relevante verbetering

“Het laatste jaar zagen we dat bijna 50% van alle gedetecteerde aanvallen bestandsloos was”, zegt Patrick Pulvermueller, CEO van Acronis. De integratie van TDT komt zo tegemoet aan een actueel probleem. “Het gebruik van deze Intel-technologie is een mijlpaal in het optimaliseren en uitbreiden van onze anti-malware-engine.”

De TDT-functionaliteit is een onderdeel van het Intel vPro-platform. De aankondiging van Acronis heeft bijgevolg geen toevallige timing: Intel lanceerde eind vorige week vPro voor zijn nieuwste Raptor Lake-processors. Het beveiligingsbedrijf integreert de nieuwe capaciteit in zijn bestaande oplossingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home