Samsung erkent datalek van een jaar lang

cybersecurity hacker

De data van een aantal Samsung-klanten in het Verenigd Koninkrijk zijn een jaar lang toegankelijk geweest voor hackers. Dat bevestigt het bedrijf zelf.

Van eind juni 2019 tot begin juli 2020 hebben hackers toegang gehad tot de persoonlijke data van een aantal klanten bij Samsung in het Verenigd Koninkrijk. Dat erkent het bedrijf zelf in een bericht aan de slachtoffers.

Persoonlijk

In een statement aan TechCrunch zegt Samsung dat het nog maar onlangs op de hoogte werd gebracht van het incident. Het bedrijf voegde daar ook nog aan toe dat het de zaak gaat onderzoeken.

Het lek kon gebeuren via een kwetsbaarheid bij een applicatie van een derde partij die Samsung gebruikt. Meer details van de aanval zijn echter niet vrijgegeven. Samsung verklaarde ook niet hoeveel klanten er exact het slachtoffer zijn geworden.

Aanvallers hadden geen toegang tot financiële gegevens of wachtwoorden, volgens Samsung. Dat geldt mogelijk wel voor persoonlijke informatie:

  • Namen
  • Telefoonnummers
  • Adressen
  • E-mailadressen

De afgelopen jaren werd het bedrijf nog al het slachtoffer van cybercriminelen. In maart van vorig jaar werd er heel wat bedrijfsinformatie gestolen, waaronder broncode met toepassing op Galaxytoestellen. De groep die daarvoor verantwoordelijk was, dook zelfs op in onze notoire lijst van grootste cyberaanvallen van 2022.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home