Nieuw beveiligd communicatiesysteem voor ministers en ambtenaren 

staatsveiligheid belgië

Ministers en ambtenaren zullen een nieuw beveiligd communicatiesysteem in gebruik nemen om gevoelige informatie af te schermen van indringers.  

Er is een nieuw beveiligd communicatiesysteem ontwikkeld voor ministers en ambtenaren om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie niet onderschept kan worden. Het systeem, Belgian Secure Communications (BSC) is volledig ontwikkeld in België en werkt op basis van een gesloten netwerk. BSC is de opvolger van het Belgian Intelligence Network Information Infrastructure beveiligingssysteem dat verouderd is.  

Gevoelige informatie beschermen

De Belgian Secure Communications (BSC), werd in België ontwikkeld en zal geclassificeerde of gevoelige informatie tussen ministers, topambtenaren en diplomaten beschermen. Het nieuwe systeem werd deze week in gebruik genomen en bestaat uit verschillende componenten. Het bevat een gesloten netwerk met geheime locaties voor geclassificeerd dataverkeer en videoconferenties, met eigen ontwikkelde smartphones en laptops. 

lees ook

Stad Antwerpen wil ‘cyberfort’ oprichten om zich beter te wapenen tegen cyberaanvallen

Tijdens een Belgische economische missie naar China in 2019 registreerde het kabinet Van Tigchelt 135 hackpogingen per uur op de mobiele telefoons van delegatieleden. De voorganger van het BSC was de Belgian Intelligence Network Information Infrastructure, die door het ministerie van Defensie in 2007 ontwikkeld werd, maar nu door veroudering vervangen wordt.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home