Fortinet introduceert FortiGate 200G-serie voor moderne campusnetwerken

Fortinet heeft de FortiGate 200G-serie gelanceerd. Dat is een firewall, ontworpen om de beveiliging en netwerkprestaties op campusnetwerken te verbeteren. Toestellen in deze reeks maken gebruik van het FortiOS-besturingssysteem en een eigen chip: de SP5.

Fortinet heeft de FortiGate 200G-serie op de markt gebracht. Deze nieuwe firewall-reeks moet de connectiviteit en beveiliging binnen campusomgevingen ondersteunen. De reeks beschikt over 5GE-poorten en is zo compatibel met de Wi-Fi 7-standaard.

De FortiGate 200G-firewalls maken gebruik van Fortinets eigen SP5 security processing unit. De SP5 verscheen in de herfst van 2023 op het toneel in de FortiGate 90G. De chip neemt de vorm aan van een ASIC die geoptimaliseerd is voor beveiligingsworkloads. De SP5 maakt de hardware zowel efficiënt als performant vergeleken met de concurrentie volgens Fortinet.

Stevige doorvoercapaciteit

Verder bouwt Fortinet voort op zijn platformaanpak en integreert het bedrijf FortiGuard AI-Powered Security Services op de nieuwe firewalls. De combinatie daarvan biedt een verbeterde doorvoercapaciteit en efficiëntie, waardoor organisaties een betere bescherming en prestaties kunnen verwachten.

De firewall kan een flinke hoeveelheid dataverkeer en complexe beveiligingsfuncties verwerken. De doorvoersnelheid bedraagt tot 39 Gbps voor firewall-functies, met 6,4 Gbps voor realtime bescherming tegen cyberdreigingen.

De Fortinet FortiGate 200G-serie belooft met die cijfers een zevenvoudige toename in doorvoercapaciteit en een verdubbeling van de effectiviteit in de bescherming tegen cyberbedreigingen in vergelijking met het branchegemiddelde, aldus Fortinet zelf.

Net als alle andere oplossingen van Fortinet is deze nieuwe reeks van firewalls een onderdeel van het Fortinet Security Fabric. Het toestel werkt dus samen met andere beveiligingsoplossingen van Fortinet en deelt informatie, om bedreigingen zo snel te detecteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home