Word viert 40ste verjaardag en blikt vooruit

Microsoft Word

Microsoft viert de 40ste verjaardag van Word met een terugblik naar de belangrijkste innovaties en een blik op de toekomst.

Veertig jaar geleden, op 25 oktober 1983, werd Microsoft Word 1.0 als een WYSIWYG-editor op de wereld losgelaten. Om dat te vieren, lanceert Microsoft een tijdlijn met alle belangrijkste innovaties doorheen de jaren.

Word-verjaardag-tijdlijn

De tijdlijn bevat mijlpalen zoals de automatische correctie in Word 97, de introductie van het lint in Word 2003 met een grote redesign en de lancering van dark mode in Microsoft 365 om je ogen te sparen.

Een terugblik gaat vaak gepaard met een toekomstvisie. Microsoft laat summier in zijn kaarten kijken:

“Als we naar de toekomst kijken, zijn we vastbesloten om de fakkel door te geven en voort te bouwen op het fundament dat in 1983 is gelegd. Onze niet-aflatende focus is om ervoor te zorgen dat Word gebruikers zo efficiënt mogelijk ondersteunt bij het uitvoeren van schrijf- en leestaken – van eenvoudig tot complex.”

lees ook

Microsoft CEO: ‘Windows Copilot AI wordt de nieuwe startknop’

Het spreekt voor zich dat de integratie van Copilot in Word heel belangrijk wordt. Andere focuspunten zijn een betere webversie van Word, samenwerken in documenten verfijnen en betere tools voor ontwikkelaars om eigen workflows te bouwen.

Fun fact: in de blog van Microsoft strooit de softwaregigant ook met bloemen naar de Apple Lisa-computer en zegt het dat deze een fundamenteel nieuwe kijk had op “wat een personal computer zou kunnen zijn”.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home