Windows Phone blokkeert tijdelijk kalender- en mail-app

windows-10-mobile

Microsoft blijft negatief in het nieuws verschijnen. Nu is het de beurt aan Windows Phone met een update die de kalender- en mail-app onbruikbaar maakt. Sinds eind vorige week konden gebruikers de apps niet meer openen, maar Microsoft heeft ondertussen een update klaar om het probleem op te lossen.

Windows Phone krijgt al lang geen liefde meer van Microsoft. Vorig jaar werd er geen enkele nieuw Windows 10-telefoon gelanceerd. Gartner categoriseert Windows Phone vandaag onder “Other OS” naast BlackBerry OS en Symbian OS met in totaal amper 0,1 procent van de markt. 1,5 miljoen toestellen in 2017, waarvan een onbekend aantal Windows Phone-toestellen.

Het platform heeft nog steeds zijn fans, maar het platform is stervende nu heel wat apps stoppen met werken. Afgelopen weekend heeft Microsoft zelf twee apps per ongeluk naar de vuilnisbak gegooid: Kalender en Mail.

Flitsende bug

Eind vorige week zat de schrik erin bij Windows Phone-gebruikers dat ze uiteindelijk toch zouden moeten overschakelen naar een nieuw toestel. Ineens werkten Kalender en Mail niet meer na een update. Beide apps flitsen heel kort in beeld alsof ze willen openen, maar sluiten onmiddellijk daarna.

Opvallend genoeg kregen gebruikers nog wel meldingen wanneer een mail toekwam of bij een nieuw kalenderitem. Er was hoop op het Microsoft forum dat het om een bug ging.

Sinds gisteren krijgen steeds meer Windows Phone-gebruikers een update binnen die het probleem oplost. Zowel de Mail- als Kalender-app werken opnieuw normaal, waardoor ze nog even van hun geliefkoosde mobiele OS kunnen genieten.

Gerelateerd: Microsoft stopt Windows Phone-ondersteuning voor eigen zakelijke apps

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home