Werken in de metaverse: Meta Quest Pro richt zich op professioneel gebruik

Meta Quest Pro

Met de Meta Quest Pro wil Meta de manier waarop we werken helemaal veranderen. Van werken met virtuele monitors tot Teams- en Zoom-meetings bijwonen als avatar, alles is mogelijk in de metaverse.

Meta heeft tijdens Connect 2022 zijn nieuwste VR-headset gelanceerd: de Meta Quest Pro, die jarenlang bekend stond onder de naam Project Cambria. Anders dan bij de Meta Quest-headsets verschuift het bedrijf de focus volledig van gaming naar professioneel gebruik. Meta wil bewijzen dat de metaverse niet enkel bedoeld is voor spel en ontspanning.

lees ook

Heeft je bedrijf iets te zoeken in de metaverse?

Op vlak van het visuele is de Meta Quest Pro alvast de meest geavanceerde headset die Meta op de markt heeft gebracht. Dat komt dankzij het design met pannenkoeklenzen die je een breder gezichtsveld geven en volgens Meta vier keer meer pixels kunnen weergeven dan de lenzen van de Meta Quest 2. Inwaartse eye-tracking sensoren volgens je gezichtsuitdrukkingen om de virtuele interacties natuurlijker te doen aanvoelen.

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe manier van werken, of gewoon de allerbeste ervaringen wilt die vandaag beschikbaar zijn… dit zet de standaard.

Mark Zuckerberg, CEO Meta

Horizon Workrooms

Om efficiënt te kunnen werken met een VR-headset op je neus, is er nood aan een ondersteunend softwareplatform. Meta lanceerde eind 2021 al een bèta van Horizon Workrooms en stelt de app nu breed beschikbaar.

lees ook

Werknemers Meta blijven weg uit eigen metaverse Horizon Worlds

Horizon Workrooms moet je virtuele kantoor worden dat naadloos integreert met je werkruimte in de echte wereld. Zo kan je drie grote virtuele schermen en virtuele whiteboards voor je ogen projecteren en in de loop van 2023 zal Meta Quest Pro ook in staat zijn om 3D-modellen tot leven te brengen.

In Horizon Workrooms zal hybride werken een nieuwe dimensie krijgen. De applicatie krijgt integraties met Zoom en Microsoft Teams om vanuit het virtuele platform aan vergaderingen deel te nemen. Op termijn wil Meta de grenzen tussen het fysieke en het virtuele helemaal doen vervagen in Magic Rooms, waar avatars en echte personen in dezelfde ruimte zullen samenwerken.

Tenslotte kondigt Meta ook een nieuw partnership aan rond Microsoft. Die houdt naast de integratie van Teams in Horizon Workrooms ook de mogelijkheid in om Word-documenten, Excel-spreadsheets en Powerpoint-prestaties te uploaden naar virtual reality.

meta quest pro magic rooms
Bron: Meta

Stevig prijskaartje

De Meta Quest Pro zal vanaf 25 oktober te verkrijgen zijn voor een slordige 1800 euro (incl. btw). Daar kan nog een hele reeks accessoires bijgekocht worden zoals oortjes, een oplaaddock en een lichtscherm.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home