Meta stelt nieuwe AI-chip voor die je nog gerichter van advertenties zal serveren

Meta stelt met enige trots de MTIA v2-chip voor: een AI-accelerator die interne ranking- en advertentiemodellen slimmer en efficiënter moet maken.

Meta illustreert nog maar eens hoeveel advertenties waard zijn met de introductie van de MTIA v2. Dat is een AI-accelerator die ranking- en advertentiesystemen zal aansturen. Het is voor Meta de moeite om tijd en geld te investeren in de ontwikkeling van een eigen chip op maat voor de AI-acceleratie van die workloads, want aantoont hoe belangrijk ze zijn.

Intern gebruik

MTIA staat voor Meta Training en Inference Accelerator. Vorig jaar stelde Meta de eerste versie van de chip voor. De rekenkracht en bandbreedte van de accelerator verdubbelt voor de MTIA v2 tegenover de eerste versie. Meta is trots op de nieuwe chip en heeft een mooie blogpost vol details voorzien, ook al is de accelerator niet bedoeld voor gebruik buiten het bedrijf.

Het bedrijf slorpt met de productie van de eigen chip kostbare productiecapaciteit van TSMC op. De MTIA v2 wordt gebakken op de 5 nm-lijn van de chipfabrikant. Het ding heeft een TDP van 90 watt, tegenover 25 watt voor de MTIA v1. Daar staat een rekenkracht van 354 TFLOPS (INT8) tegenover, vergeleken met 102,4 TFLOPS voor de MTIA v1.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home