Meta Horizon OS klaar om mixed-reality-apparaten te bedienen 

Meta Horizon OS

Meta zal zijn Horizon OS besturingssysteem openstellen voor andere technologiebedrijven. 

Meta stelt zijn besturingssysteem Meta Horizon OS, dat zijn Meta Quest-apparaten aandrijft, open voor externe hardwaremakers, dat meldt het bedrijf in een blogpost. Hiermee wil Meta ontwikkelaars een groter ecosysteem bieden om voor te bouwen en meer keuze creëren voor consumenten. Meta slaat de handen in elkaar met hardware-fabrikanten waaronder Lenovo, Asus en Xbox. Wat Microsoft voor pc’s was, wil Meta nu voor headsets worden.  

Meta Horizon OS

Mark Zuckerberg kondigde Meta Horizon OS aan op zijn Instagrampagina. Hierin vertelt hij hoe Meta zal samenwerken met andere technologiebedrijven om de ontwikkeling van mixed reality headsets voor verschillende doeleinden te ondersteunen. Mixed reality kan op die manier breed toegepast worden en snel evolueren dankzij het openstellen van zijn Meta Horizon OS besturingssysteem. Dat systeem omvat bovendien een sociale laag waarin gebruikers die Horizon OS-apparaten van verschillende fabrikanten gebruiken, toch nog verbonden kunnen blijven in de sociale laag van het besturingssysteem.  

Samenwerking hardware-fabrikanten

In de aankondiging spreekt Meta over bedrijven waaronder Asus, Lenovo en Xbox die dit ecosysteem tot leven willen brengen met nieuwe apparaten die gebouwd zijn op Meta Horizon OS. Zo zal ASUS’ Republic of Gamers zijn expertise in gaming-oplossingen inzetten om een nieuwe performance gaming-headset te ontwikkelen. 

Lenovo zal zijn expertise inzetten om mixed reality-apparaten te ontwikkelen voor productiviteit, leren en entertainment. Tot slot wil Meta opnieuw samenwerken met Xbox, om een limited-edition Meta Quest te maken, geïnspireerd op Xbox.  

lees ook

Lightroom en Firefly AI komen naar Apple Vision Pro 

Deze nieuwe apparaten zullen kunnen profiteren van Meta’s samenwerking met Qualcomm Technologies, Inc., dat de Snapdragon-processors bouwt die nauw zijn geïntegreerd met Meta’s software- en hardwarestacks. Prijzen of releasedatums van de nieuwe apparaten zijn nog niet aangekondigd, al gaf Zuckerberg in zijn Instagrampost aan dat het “waarschijnlijk een paar jaar zal duren”.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home