Synology maakt VPN Plus-licenties permanent gratis

synology

Synology maakt de VPN-oplossing voor zijn eigen routers gratis, na een experiment dat tijdens de pandemie startte.

Aan het begin van de pandemie maakte Synology zijn VPN-serveroplossing gratis ter ondersteuning van de snelle verschuiving naar telewerk bij bedrijven. De Taiwanese NAS- en routerfabrikant laat nu weten dat VPN Plus-licenties voor altijd gratis zullen blijven. Synology stelt vast dat de verschuiving naar thuiswerk permanent is en wil organisaties naar eigen zeggen blijven steunen.

VPN Plus

VPN Plus werkt met de routers van Synology. Het gaat om de RT1900ac, RT2600ac en de MR2200ac. De toestellen kunnen VPN-servers hosten die zich kenmerken door de gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface waar Synology steevast op inzet. De servers ondersteunen SSTP, OpenVPN, L2TP over IPSec en het eigen Synology SSL-protocol. De oplossing is compatibel met een lichte desktopclient en komt met een webgebaseerd VPN-portaal waarlangs werknemers het intranet van een bedrijf kunnen raadplegen.

VPN Plus was voor de pandemie wel een betaalde dienst. Synology zelf wil de laatste tijd zijn zakelijke focus extra in de verf zetten. Het bedrijf is vooral gekend als succesvolle NAS-producent maar bouwt sinds enige tijd ook routers. Verder zet Synology in op software en cloudoplossingen die bedrijven moeten aanspreken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home