Synology introduceert DiskStation DS1520+ voor kleine ondernemingen

Synology lanceert een nieuwe 5-bay-NAS gericht op bescheiden kantooromgevingen. Het toestel is voorzien van twee M.2-slots voor cache-SSD’s.

Synology breidt zijn NAS-portfolio uit met een nieuw toestel gericht op  kleine ondernemingen. De DiskStation DS 1520+ heeft vijf bays voor harde schijven aan boord en krijgt verder ruimte voor twee M.2-SSD’s. Die combinatie ligt in lijn van eerder geïntroduceerde servertjes van de fabrikant. De SSD-slots dienen niet voor operationele opslag, maar laten je toe op een uitgebreide cache toe te voegen.

Specificaties

Aan de binnenkant zit een Intel Celeron J4125-processor. Die 14 nm-chip heeft een vier rekenkernen met een basiskloksnelheid van 4 GHz. De 10 watt-cpu zorgt verder voor een zuinig geheel. Synology voorziet 8 GB aan RAM onder de motorkap. Langs de achterzijde zitten vier Ethernet-poorten, de voorkant krijgt een klassieke USB-aansluiting waarmee je snel gegevens van en naar een externe schijf kan zetten.

De DS 1520+ volgt de DS1019+ op en is zo’n 20 procent sneller in compute-taken volgens Synology. De NAS is combineerbaar met maximaal twee uitbreidingsunits voor wie extra ruimte voor schijven wil. In zijn maximaal uitgebreide configuratie kan het toestel zo met 240 TB aan capaciteit overweg.

Productiviteitshub

De NAS draait op het uitstekende besturingssysteem van Synology dat met een heleboel ingebouwde productiviteitssoftware komt. Dat maakt het mogelijk om het toestel als centrale hub te gebruiken voor ondernemingen die liever lokaal werken zonder hulp van de cloud.

De DS1520+ komt beschikbaar voor een adviesprijs van 699 dollar, wat zich naar alle waarschijnlijkheid in een prijskaartje van om en bij de 700 euro inclusief btw zal vertalen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home