Smartphoneverkoop daalt 6% in Q3 2018, Huawei klopt Apple opnieuw

Huawei Mate 20 Pro

Huawei bevestigt vorig kwartaal door opnieuw beter te doen dan Apple. Het installeert zich stevig op plaats twee en heeft Samsung in het vizier. Samsung en Oppo zijn de enige twee merken in de top 5 die vergeleken met vorig jaar minder toestellen verkochten.

Begin augustus schreven we al dat Huawei Apple voorbij heeft gestoken als nummer twee op de smartphonemarkt. Er werd algemeen verwacht dat Apple zijn plaats opnieuw zou innemen het volgende kwartaal met de lancering van de nieuwe iPhone-toestellen, maar niets is minder waar. Huawei verankert zich stevig op de tweede plaats.

De cijfers van IDC tonen dat Huawei 52 miljoen toestellen heeft verkocht afgelopen kwartaal, vergeleken met 46,9 miljoen voor Apple. Samsung staat nog steeds op kop met 72,2 miljoen toestellen.

Samsung

Terwijl Huawei met 32,9 procent is gegroeid jaar op jaar, krijgt Samsung klappen. Het daalt met 13,4 procent en moet 1,8 procent marktaandeel inleveren. Huawei wint 4,2 procent marktaandeel.

 

 

Vermoedelijk heeft de Samsung Galaxy Note 9 niet de mindere verkoop van de Galaxy S9 en Galaxy S9+ kunnen redden. Samsung zit dit jaar wel in een ‘evolutiejaar’ met beperkte upgrades over hun vlaggenschepen vergeleken met vorig jaar. Met de Galaxy S10 mikt Samsung op een volledig nieuw design en hoopt het de tegenvallende cijfers om te keren.

Huawei zou ook in het vierde kwartaal potten kunnen breken met de lancering van de Mate 20 Pro die vanaf vandaag in de winkels ligt. Apple heeft de nieuwe iPhone XR om in het vierde kwartaal betere cijfers te halen.

In zijn totaliteit kromp de smartphonemarkt afgelopen kwartaal met 6 procent vergeleken met vorig jaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home