Samsung Reminder synchroniseert voortaan met Microsoft To Do, Teams en Outlook

Samsung reminder microsoft to-do

Samsung Reminder is een standaard-app op elke Samsung smartphone waarin je je takenlijstjes kan invoeren. Enig nadeel is dat de app enkel werkt binnen een Samsung ecosysteem wat betreft synchronisatie. Nu komt daar verandering in met synchronisatie met Microsoft To Do, Teams en Outlook

Samsung en Microsoft zijn al langer als twee handen op één buik. Op elke Samsung-telefoon vind je vandaag Microsoft-apps netjes gebundeld in een map. Om die vriendschap nog verder te benadrukken, krijgt de Samsung Reminder-app een synchronisatie-optie met Microsoft To Do, waardoor het onrechtstreeks ook samenwerkt met Microsoft Teams en Outlook.

De Reminder-app is een van de betere apps van Samsung die het vooraf installeert op elk toestel. Je kan handig reminders en taken instellen in een heel minimalistische app. Deze taken synchroniseren over al je Samsung-toestellen waar je inlogt met je Samsung-account.

Twee ecosystemen

Wie honderd procent in een Samsung ecosysteem werkt, vindt die beperking niet zo erg. Alle andere gebruikers zien liever meer synchronisatiemogelijkheden. Deze mensen kunnen nu Samsung Reminder omarmen met de integratie van Microsoft To Do. In een nieuwe update van de app (rolt op dit ogenblik uit) krijg je de vraag of je je Microsoft-account wil koppelen aan Samsung Reminder.

Nadat je die gegevens hebt ingevuld, verschijnt er een extra tabblad met de naam To Do. Al je huidige taken in Samsung Reminder worden niet automatisch gekopieerd naar To Do. Enkel de zaken die je in het aparte tabblad invult, synchroniseren. Aan jou om te zien wat je graag meeneemt in het Microsoft-ecosysteem.

Sinds kort zit Microsoft To Do ook geïntegreerd in Microsoft Teams onder de noemer Taken. Je kan ook al langer je taken raadplegen in Outlook om daar ook meldingen te ontvangen. Genoeg triggers om ervoor te zorgen dat je dingen niet langer vergeet.

Tip: Microsoft Teams combineert To Do en Planner in nieuwe Taken-app

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home