Samsung lanceert 12 monitoren met focus op HDR en 10-bit

Samsung monitor S8

Samsung focust met de nieuwe monitor line-up op hoge resolutie, HDR, 10-bit kleuren en dunne schermranden. De nieuwe reeks is interessant voor zakelijke omgevingen en bepaalde creative professionals.

De twaalf nieuwe monitoren worden onderverdeeld in drie reeksen: S8, S7 en S6. Elke monitor in de nieuwe line-up ondersteunt HDR, heeft een 10-bitpaneel en 99 procent sRGB-dekking (uitgezonderd de curved-variant). Samsung legt tijdens zijn aankondiging een duidelijke nadruk op je ogen met de TÜV Rheinland-certificering en beperkt zogenaamd blauw licht en beeldflikkering op de nieuwe modellen.

Samsung S8 en S7

De S8-reeks binnen de line-up is verkrijgbaar in 27-inch en 32-inch en heeft een UHD-resolutie (3.840 x 2.160 pixels). Voor een optimale werkhouding kan je de monitor draaien, kantelen en in hoogte verstellen. De S80A-modellen ondersteunen geen USB-C. Wie graag USB-C-connectiviteit wil (inclusief 90 watt laden), moet naar de S80UA kijken. Die laatste is enkel beschikbaar in een 27-inchmodel.

De Samsung S70A is de enige monitor in de nieuwe line-up met een vast voet. Je kan het scherm enkel kantelen. Verder krijg je dezelfde UHD-resolutie als bij de Samsung S8-reeks. Er is geen USB-C-variant beschikbaar. Je kan uit twee modellen kiezen, 27-inch en 32-inch.  

Samsung monitor S7 en S6

Samsung S6

Binnen de S6-reeks heeft Samsung een diverse line-up beschikbaar. De meest opvallende is de Samsung S65UA, een 34-inch ultrawide curved monitor (21:9-schermratio) met een resolutie van 3.440 x 1.440 pixels. De flexibele voet laat je toe om de monitor te kantelen, draaien en in hoogte verstellen.

Samen met de Samsung S60UA (32-inch, 27-inch en 24-inch) ondersteunen ze alle vier USB-C met een maximale laadcapaciteit van 90 watt. Uniek is de toevoeging van een netwerkaansluiting met ingebouwde Wake-on-Lan (WOL). Elk model binnen de S6-reeks ondersteunt AMD Freesync

Tot slot is er de Samsung S60A (32-inch, 27-inch en 24-inch) die identiek is aan de S60UA, maar zonder USB-C-connectiviteit.

lees ook

Waarom USB-C op een monitor de heilige graal is

De monitoren zijn bij ons verkrijgbaar vanaf mei. De verkoopadviesprijs van de S6-serie start vanaf 299 euro, voor de S7-serie is dit 379 euro en de S8-serie is verkrijgbaar vanaf 449 euro. Wie graag alle specificaties van de drie nieuwe reeksen naast elkaar wil vergelijken, kan hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home