PowerToys brengt ‘plakken als platte tekst’ naar Windows-apps

Microsoft PowerToys

Binnenkort kan je door middel van Ctrl + Shift + V ook in Windows-apps platte tekst plakken dankzij Microsoft PowerToys.

Wie inhoud van een internetpagina kopieert en plakt, kopieert de hele opmaak mee. Wie liever platte tekst wil, kan dat vaak door middel van de sneltoetsen Ctrl + Shift + V of rechterklik en daar bij plakken alleen tekst behouden kiezen. In webapplicaties wordt het vaak wel ondersteund via Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox zelf als browser, maar binnen desktopapplicaties ben je afhankelijk van de softwareontwikkelaar of die het heeft voorzien.

De webapp van Microsoft Teams ondersteunt bijvoorbeeld platte tekst plakken, maar de desktopapplicatie nog niet. Tenzij je een externe tool installeert, is er geen ontkomen aan en kopieer je altijd de opmaak van de brontekst die je kopieert.

Microsoft werkt nu aan een nieuwe PlainText-module voor PowerToys, een opensource-tool van de softwaregigant zelf. In een volgende update kan je over platte tekst plakken waar PowerToys werkt. Het is voorlopig onduidelijk wanneer de update wordt uitgerold naar alle gebruikers. Wie de nieuwste versie van PowerToys wil downloaden, kan dat hier vanaf GitHub.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home