Philips vult USB-C-monitors met webcam aan met modellen van 40 inch

MMD voegt aan de eerder geïntroduceerde Philips-monitors met USB-C en webcam nu modellen van 40 inch toe. Een betere optie voor werknemers die dagelijks multitasken.  

De monitoren kenmerken zich door dezelfde specificaties als de modellen die MMD voorstelden in oktober 2022. Een 5MP-webcam, ruisonderdrukkende microfoons en ingebouwde stereoluidspeakers tekenen present. De webcam is Windows Hello-compatibel om via gezichtsherkenning in te loggen.

Om meer werk in een keer te kunnen verzetten vergroten de modellen naar 40 inch met een UltraWide Crystal Clear 3.440 x 1.440 resolutie. Het scherm maakt gebruik van IPS LED-technologie en DisplayHDR400.

Philips vindt zijn eigen monitors zeer geschikt voor fotografen en grafisch ontwerpers, al vinden we zelf het eerder uitgebrachte 34 inch-model met curved scherm geschikter voor deze profielen. Dat goedkopere toestel heeft namelijk een VA-paneel en het is bekend dat de DeltaE daar lager ligt dan twee. Bij de nieuwe modellen is het gissen naar deze DeltaE-waarden want MMD deelt ze niet mee in de persaankondiging.

lees ook

MMD lanceert drie nieuwe Philips USB-C-monitors met webcam

Meer betalen voor meer aansluitingen

De 40B1U5601H krijgt als luxer model wel als enige een RJ45-aansluiting via USB-C voor bekabelde netwerktoegang. Met de DisplayPort-Out lussen gebruikers eenvoudig verschillende schermen door met één kabel.

Beide monitors kunnen wel overweg met USB-C-apparaten. Bij de 40B1U5601H is wel slechts één poort hiervoor aanwezig. Zijn duurdere broertje breidt het aantal uit naar twee. Verder beschikken beide monitors over één HDMI 2.0-aansluiting, één DisplayPort 1.4-aansluiting en een koptelefoonaansluiting.

Alles in de ideale kijkhoek krijgen kan door gebruik te maken van de VESA-bevestiging of met de verstelbare standaard. De monitor is zo eenvoudig te kantelen en draaien.

De Philips 40B1U5600 is meteen beschikbaar voor 809 euro, incl. btw, en de Philips 40B1U5601H is vanaf midden januari verkrijgbaar tegen een adviesprijs van 909 euro, incl. btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home