OneDrive en SharePoint niet meer toegankelijk via Internet Explorer

internet explorer patch

Wie nog Internet Explorer gebruikt, zal vanaf januari 2023 geen toegang meer krijgen tot OneDrive en SharePoint. Microsoft maakt hiermee duidelijk dat het tijd is om naar een andere browser over te stappen.

De ondersteuning van Internet Explorer 11 werd al in augustus 2021 stopgezet door Microsoft. Microsoft 365-apps zoals OneDrive en SharePoint bleven wel toegankelijk via IE11, maar met een verwittiging dat de apps niet optimaal renderen in een verouderde browser. Vanaf januari 2023 verliezen Internet Explorer-gebruikers hun toegang tot OneDrive en SharePoint volledig.

Het waarschuwingsscherm zal voortaan dus geen optie meer tonen om verder te gaan met Internet Explorer 11. Om Microsoft 365-apps nog te kunnen gebruiken, zullen gebruikers eerst hun browser moeten upgraden naar een ‘moderner’ alternatief (lees als: Edge). Microsoft voorziet op deze pagina richtlijnen om de overstap vlot te doen verlopen.

internet explorer block onedrive
Bron: Microsoft (via petri.com)

Hard block

Met deze ‘hard block’ voor OneDrive en SharePoint hoopt Microsoft ook de meest hardnekkige Internet Explorer-gebruikers te overtuigen om voor een andere browser te kiezen. De softwarereus maakt het IE-gebruikers ook al veel moeilijker om hun apparaten up te graden naar Windows 11, ook als die verder aan alle systeemvereisten voldoen.

Beperkt marktaandeel

Het marktaandeel van Internet Explorer is vandaag de dag verwaasloosbaar. Volgens de cijfers van Statcounter gebruikt nog maar 0,30 procent van alle internetgebruikers wereldwijd de browser. Edge hangt op een marktaandeel van een ruime vier procent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home