Windows 11-upgrade onbeschikbaar voor Internet Explorer 11-gebruikers

internet explorer patch

Microsoft blokkeert voorlopig de upgrade naar Windows 11 voor gebruikers van Windows 10 met Internet Explorer als standaardbrowser.

Wie een compatibele Windows 10-computer heeft maar Internet Explorer 11 nog als standaardbrowser gebruikt, kan toch niet upgraden naar Windows 11. Microsoft blokkeert voorlopig de upgrade. De beperking is nieuw: Microsoft implementeerde ze op 31 maart.

Data kwijt

Het lijkt erop dat gebruikers met IE11 als standaardbrowser data kunnen verliezen wanneer ze overstappen naar Windows 11. Het gaat dan specifiek om browsergegevens. De oplossing is eenvoudig: wie overstapt naar Edge en de IE11-data daar importeert, ondervindt geen problemen. Edge is een stuk moderner, veiliger en heeft een Internet Explorer-modus voor legacy-toepassingen, zodat er eigenlijk niet echt een reden is om toch op IE11 te blijven werken.

De upgradebeperking is enkel van toepassing op client-versies van Windows. Servers kunnen wel upgraden. Momenteel hanteert Microsoft geen andere upgrade-beperkingen voor Windows 11 op compatibele hardware, al is de lijst van compatibele toestellen relatief beperkt. De Windowsbouwer hoopt ook deze beperking in de nabije toekomst weg te werken.

Marktaandeel

Windows 11 wint slechts gestaag aan marktaandeel. De afgelopen maand is de adoptie van het besturingssysteem zelfs gestagneerd. Dat heeft Microsoft voornamelijk aan zichzelf te danken: de systeemvereisten voor Windows 11 zijn bijzonder streng, ook al werkt het nieuwe OS in de praktijk op een grote diversiteit aan hardware. Wie via een omweg probeert om Windows 11 toch op een computer te installeren, krijgt van Microsoft de melding dat dat niet de bedoeling is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home