Nieuwe Windows 10-preview laat je meer voorgeïnstalleerde apps verwijderen

windows 10

Microsoft lost een nieuwe Windows 10-preview met de mogelijkheid om meer vooraf geïnstalleerde apps te verwijderen. De build (18262) maakt deel uit van de feature-update die voor de eerste helft van volgend jaar gepland staat.

De Windows 10 October 2018 Update is nog maar pas gelanceerd, en kampt nog met enkele problemen, maar Windows Insiders kijken ondertussen al een update verder. Microsoft lost een nieuwe Insider-build voor de feature-update van april volgend jaar.

Windows 10 komt met een hele rist aan toepassingen voorgeïnstalleerd, de ene al wat nuttiger dan de andere. Vandaag kunnen al zeven van die apps desgewenst worden verwijderd: Microsoft Solitaire Collection, Mijn Office, OneNote, Print 3D, Skype, Tips en Weer.

De nieuwe Insider-build voegt daar nog eens tien applicaties aan toe: Viewer voor gemengde realiteit, Rekenmachine, Agenda, Groove Muziek, Mail, Films en tv, Paint 3D, Knipsel en aantekening, Sticky Notes en Voicerecorder.

Je kan de apps verwijderen via een rechterklik op de naam in de lijst met alle applicaties in het startmenu.


Lees dit: Windows 10 October 2018 Update: 6 functies om meteen te proberen


Andere verbeteringen

Het taakbeheer heeft in deze preview een nieuwe kolom met informatie gekregen op het tabblad ‘Details’. Daar wordt voortaan ook de DPI Awareness van de actieve processen en applicaties getoond.

Daarnaast krijgt Windows 10 er een nieuwe instelling voor geadviseerde troubleshooting bij. De functie gebruikt diagnostische gegevens om je automatisch een aangepaste lijst met oplossingen voor gedetecteerde problemen op je systeem voor te schotelen.

Microsoft heeft daarnaast nog een tiental kleinere aanpassingen doorgevoerd en een handvol bugs verholpen. Het waarschuwt evenwel ook voor vier gekende problemen in deze build die het nog niet heeft kunnen verhelpen. Een volledig overzicht vind je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home