Windows 10 October 2018 Update een stap dichter richting algemene beschikbaarheid

windows 10

Microsoft heeft de Windows 10 October 2018 Update vandaag ook bij de Slow en Release Preview Insiders gedropt om verder te testen. Van zodra deze horde is genomen, stelt het opnieuw de update beschikbaar aan iedereen die ermee aan de slag wil.

Microsoft maakte begin deze maand de Windows 10 October 2018 Update officieel beschikbaar, maar zag zich genoodzaakt om die enkele dagen later alweer in te trekken. Een bug in de update zorgde er bij sommige gebruikers voor dat documenten en andere data verloren gingen.

Het is op zich niet vreemd dat updates voor een besturingssysteem met bugs gepaard gaan. Er zijn zoveel bewegende delen om rekening mee te houden, dat fouten soms in een klein hoekje schuilen. Microsoft kan evenwel maatregelen treffen om potentiële schade te beperken. Dat doet het reeds met een uitgebreid Windows Insiders-programma dat al veel bugs plattrapt en vorige week nog betere feedbackmechanismen kreeg, maar keer op keer blijven significante problemen de kop op steken.

Slow Insiders

Vandaag zet Microsoft alvast een degelijke nieuwe stap richting publieke beschikbaarheid van de Windows 10 October 2018 Update. Een week geleden konden Windows Insiders uit de Fast Ring al aan de slag met de nieuwste versie. Vandaag opent Microsoft de deuren voor Slow en Release Preview Insiders.

De nieuwste versie (build 17763.104) bevat onder andere oplossingen voor Taakbeheer, Microsoft Edge en Connected Standby. Verder zijn er compatibiliteitsproblemen met drivers, antivirus en virtualisatiesoftware aangepakt. De volledige lijst met bugfixes kan je hier terugvinden.

Wanneer deze fase positief wordt geëvalueerd, gaat Microsoft de Windows 10 October 2018 Update opnieuw beschikbaar stellen voor iedereen. Een week later wordt de update dan pro-actief via Windows Update aangeboden op Patch Tuesday.

Gerelateerd: Windows 10 October 2018 Update: 6 functies om meteen te proberen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home