Microsoft vereenvoudigt Windows 10-migratie met nieuwe tools voor bedrijven

windows 10

Microsoft wil bedrijven helpen bij hun migratie naar Windows 10. Het maakt daarvoor een aantal tools beschikbaar die het proces moeten vereenvoudigen.

Een van de belangrijkste uitdagingen bij de migratie naar een nieuw besturingssysteem, is ervoor zorgen dat er onderweg niets breekt. Bestaande applicaties moeten worden getest op compatibiliteit, zodat ze ook na de upgrade als normaal blijven werken.

Het is een van de voornaamste redenen waarom bedrijven nog altijd vasthouden aan Windows 7: het upgraderitme van Windows 10 is te snel, waardoor het een grote uitdaging is om systemen voldoende te testen. Om tegemoet te komen aan die verzuchtingen van bedrijven, breidt Microsoft de ondersteuning voor Windows 10 Enterprise uit van 18 naar 30 maanden.

Desktop Analytics

Daarnaast herdoopt Microsoft Windows Analytics tot Desktop Analytics en wordt de service uitgebreid. Desktop Analytics is een cloudgebaseerde dienst die integreert met ConfigMgr. De tool is ontworpen om alle apps binnen een organisatie te inventariseren, app-compatibiliteit met de nieuwste Windows 10-updates te beoordelen en pilootgroepen te maken voor testdoeleinden.

Desktop Analytics verzamelt inzichten om de uitrol van nieuwe Windows-updates via ConfigMgr te optimaliseren. Het gebruikt daarvoor niet alleen de verzamelde data uit de eigen organisatie, maar voegt daar ook de gegevens van miljoenen andere apparaten wereldwijd met gelijkaardige configuraties aan toe.

Desktop App Assure

Aanvullend lanceert Microsoft de nieuwe dienst Desktop App Assure om compatibiliteitsproblemen met Windows 10 en Office 365 ProPlus aan te pakken.

“We hebben vastgesteld dat 99 procent van de apps compatibel is met nieuwe Windows-updates. Je kan dus algemeen verwachten dat apps die op Windows 7 werken, blijven werken op Windows 10 en toekomstige feature-updates”, vertelt Jared Spataro, Corporate VP Office and Windows Marketing. “Maar als je toch compatibiliteitsproblemen ondervindt na een Windows 10- of Office 365 ProPlus-update, is Desktop App Assure ontworpen om je te helpen bij een oplossing.”

Klanten kunnen een ticket aanmaken via FastTrack, waarna een Microsoft-engineer zal worden toegewezen om het probleem te verhelpen. De service is gratis voor Windows 10 Enterprise- en Education-gebruikers en gaat vanaf oktober in preview in de VS. Vanaf februari 2019 moet de dienst wereldwijd beschikbaar zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home