Microsoft Surface Laptop 2 krijgt snellere hardware en zwarte kleur

surface laptop 2

Microsoft heeft de Surface Laptop 2 aangekondigd op zijn jaarlijkse Surface-event. De vernieuwde laptop krijgt nieuwe Intelchips aan boord en dubbel zoveel RAM voor het basismodel. Net als bij de Surface Pro 6 krijgt ook de Surface Laptop 2 een zwarte kleuroptie.

Microsoft heeft heel wat nieuwe hardware aangekondigd op zijn Surface-event. Naast de Surface Pro 6 heeft het ook de Surface Laptop en Surface Studio vernieuwd. Die laatste komt echter (nog) niet naar Europa, maar de Surface Laptop 2 komt er wel aan.

De belangrijkste vernieuwing van de Surface Laptop 2 is de verdubbeling van het geheugen naar 8 GB RAM voor de instapversie. Daarnaast is er voortaan ook plaats voor de nieuwste 8ste generatie Intelchips. Je kan kiezen uit een Intel Core i5- of i7-quadcorechip en het geheugen upgraden naar 16 GB RAM. SSD-Opslag is configureerbaar van 128 GB tot 1 TB. Microsoft claimt dat de nieuwe Surface Laptop 2 tot 85 procent sneller is dan zijn voorganger.

Surface Laptop 2

Verder is er niets weinig veranderd aan de Surface Laptop 2. Het 13,5 inch aanraakscherm heeft nog steeds dezelfde resolutie (2.256 x 1.504 pixels) en Microsoft claimt dezelfde 14,5 uur autonomie. Naast de Surface-connector is er enkel plaats voor een USB 3.0-poort en een Mini DisplayPort-aansluiting. Net als de Surface Pro 6 is er geen plaats voorzien voor USB-C. Wie toch van USB-C wil genieten, kan deze enorm lompe dongle aankopen.

De Microsoft Surface Laptop 2 is vanaf 16 oktober verkrijgbaar in 10 landen (o.a. Duitsland, Oostenrijk, UK, VS, Ierland) in zwart, zilver, bordeaux en blauw en start vanaf 1.149 euro voor het instapmodel (8 GB RAM, Intel Core i5, 128 GB SSD). België en Nederland zitten niet in de eerste golf en worden pas later bediend.

 

Surface Studio 2

Op het Surface-event heeft Microsoft ook details getoond van de nieuwe Surface Studio 2. De grote All-In-One krijgt een 8ste generatie Intel Core i7 aan boord en een Nvidia Pascal-gebaseerde grafische kaart (GeForce GTX 1060 of 1070). Voor de rest is het ontwerp en het 28 inch aanraakscherm (4.500 x 3.000 pixels) identiek gebleven. De volledige specificaties kan je hier in detail nalezen.

De basisconfiguratie (1 TB opslag, 16 GB RAM) start aan 3.499 dollar en is vanaf 15 november verkrijgbaar in de VS. Het is nog niet duidelijk of Microsoft het apparaat ooit in Europa gaat uitbrengen.

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home