Microsoft schrapt OneDrive voor Windows 7 en 8 in 2022

onedrive

Vanaf 1 maart 2022 kan je op Windows 7, 8 en 8.1 niet langer synchroniseren met de desktopversie van OneDrive. Microsoft stopt de ondersteuning op deze oude besturingssystemen en vereist voortaan minimaal Windows 10 of 11.

Wie dagelijks op OneDrive vertrouwt en nog Windows 7, 8 of 8.1 draait, moet binnenkort upgraden naar Windows 10 of 11 om de dienst naadloos te blijven gebruiken. De desktopversie van Onedrive stopt met werken vanaf 1 maart 2022. Je kan nog wel je cloudopslag raadplegen via zowel de webversie als de desktopversie van OneDrive. Bestanden synchroniseren kan voortaan enkel nog in Windows 10 en Windows 11.

Voor systemen die niet kunnen upgraden naar Windows 10, raadt Microsoft aan om bestanden manueel te synchroniseren via de webapplicatie van OneDrive. Dit loopt minder intuïtief als de desktopversie, maar een alternatief biedt de softwaregigant niet.

De desktopversie van OneDrive op Windows 7, 8 en 8.1 krijgt overigens vanaf 1 januari 2022 geen veiligheidsupdates meer van Microsoft. Het bedrijf laat weten dat het ‘zijn krachten focust op nieuwe technologieën en besturingssystemen om gebruikers de meest up-to-date en veilige ervaring te bieden’.

Wie vandaag nog Windows 8 draait, moet zich flink zorgen maken. Het besturingssysteem wordt al sinds 2016 niet meer ondersteund door Microsoft. Windows 8.1 wordt sinds begin 2018 niet meer voorzien van veiligheidsupdates en in 2020 was Windows 7 aan de beurt. Wie Windows 10 draait, zit nog even veilig. Pas op 14 oktober 2025 stopt Microsoft met de officiële ondersteuning van het besturingssysteem. Wie avontuurlijk is, kan vandaag ook al met Windows 11 aan de slag.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home