Microsoft noemt ‘always connected’ pc’s de toekomst voor zakelijke markt

Microsoft Surface Go

Microsoft wil de zakelijke markt veroveren met Windows 10-systemen met LTE-ondersteuning. Dergelijke pc’s zijn vandaag nog eerder zeldzaam, maar dat wil de reus uit Redmond veranderen.

Tijdens Microsofts Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) in het Taiwanese Taipei en Chinese Shenzhen heeft Microsoft het evangelie van de ‘always connected’ pc gepredikt voor bedrijven.

Volgens de softwarereus hebben dit soort Intel- en ARM-apparaten met ingebakken LTE/4G-chip de toekomst. Toegang tot snelle, betrouwbare mobiele netwerken moet zakelijke gebruikers aanmoedigen om niet langer gebruik te maken van niet-vertrouwde openbare netwerken.

Hoewel de meeste pc’s van Microsoft, naast ook die van pc-partners, nog steeds niet zijn uitgerust met LTE, is de verwachting volgens het bedrijf dat dit op korte termijn zal gebeuren.

De nieuwe Microsoft Surface Go met ingebouwde LTE-ondersteuning wordt volgens het bedrijf nog voor het einde van dit jaar gelanceerd.

Snapdragon 850

Lenovo bracht recent de Yoga C630 WOS uit, de eerste pc met een Snapdragon 850-chip, en afgelopen week volgde Samsung met de Galaxy Book2.

Qualcomm gebruikt de verbeterde LTE-snelheden als een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Snapdragon 850, waarbij het bedrijf beweert dat de nieuwe processor de snelheid met 20 procent versnelt.

Naast ‘always connected’ pc’s werd er tijdens het WinHEC-evenement onder meer gesproken over Windows Server 2019, Windows 10 in S-modus, AutoPilot, Modern Standby en de intelligente edge. Ook werd er voor de eerste keer speciale nadruk gelegd op het belang van vrouwen in de IT.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home