Microsoft maakt schijfbeheer een stuk gemakkelijker

Microsoft moderniseert zijn Disk Management tool voor Windows 10 gebruikers. Gebruiken kunnen hun schijven voortaan beheren vanuit het instellingenpaneel. Het bestaande Disk Management MMC blijft voorlopig ook nog beschikbaar. 

Anders dan de traditionele ‘snap-in’ Disk Management MMC console, maakt de nieuwe ‘moderne’ ervaring het mogelijk voor gebruikers om hun schijven rechtstreeks vanuit hun instellingenpaneel te beheren. Gebruikers krijgen via het paneel inzicht in hun schijfinformatie, kunnen volumes creëren en formatteren en letters toewijzen aan de schijven.

Het bestaande Disk Management MMC blijft beschikbaar voor degenen die het nodig hebben. Wel moedigt Microsoft zijn gebruikers aan de nieuwe ervaring te gebruiken, omdat deze manier van schijfbeheer een stuk intuïtiever is. Dankzij de update hoeven gebruikers zich niet langer een weg te banen tussen complexe instellingen en opties. 

Toegang tot het nieuwe schijfbeheer

Gebruikers krijgen eenvoudig toegang tot het nieuwe controlepaneel via Instellingen > Systeem > Opslag. Vanuit daar kunnen ze rechtstreeks hun schijven en opslag beheren. “Anders dan de bestaande Disk Management MMC snap-in is deze moderne ervaring gebouwd met het oog op toegankelijkheid.

Naast het makkelijke gebruik, biedt de nieuwe Disk Management tool ook een betere integratie met Storage Spaces. Hierdoor kunnen Windows gebruikers schijven samen groeperen in een opslagpool en zo virtuele schijven bouwen. Deze schijven kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het opslaan van back-ups of systeemdata. Zo beschermen gebruikers zich tegen schijffouten en het verlies van data als gevolg daarvan. Storage spaces is wat functionaliteit betreft vergelijkbaar met RAID.

Andere updates in Preview Build 20197

De nieuwe Disk Management tool voor Windows 10 gebruikers is onderdeel van Preview Build 20197. Naast de vernieuwingen op het gebied van schijfbeheer, bevat de Preview Built ook aanpassingen aan het ALT + Tab-gedrag in de nieuwe Microsoft Edge browser. Momenteel brengt de sneltoets standaard maximaal vijf tabs naar voren en niet langer alle recent geopende tabs. Verder verkent Microsoft het idee om een Web Browsing-onderdeel te introduceren in de Settings-kop. Deze functie wordt mogelijk binnenkort uitgerold aan Insiders.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home