Microsoft integreert nieuwe Quick Assist (opnieuw) in Windows

Quick Assist

In mei haalde Microsoft de assistentie-app uit het besturingssysteem en plaatste die in de Windows Store. Dat leverde Microsoft bakken kritiek op.

Microsoft lijkt een grote toegeving te doen aan de talloze gebruikers die moord en brand schreeuwden nadat het bedrijf in mei Quick Assist ongevraagd naar de Windows Store verplaatste. Met de app kan een extern persoon snel de controle over een pc overnemen. Dat is handig voor Microsoft-ondersteuners, maar zeker ook voor IT-teams die zo snel hulp kunnen bieden aan werknemers.

Microsoft haalde in mei de app uit het besturingssysteem en plaatste het in de Windows Store. Dat zorgde voor extra drempels in het gebruik en vooral veel wrevel. Nu lijkt Microsoft terug te komen op haar stappen. Het loste nieuwe builds van Windows 10 versie 22H2 en Windows 11 in het Release Preview Insider-kanaal. Deze builds voegen de Store Quick Assist app standaard toe in het besturingssysteem.

Shortcut in ere hersteld

De nieuwe versie van Quick Assist zal de oude vervangen. Die is trouwens sinds mei niet meer te actief omdat Windows de gebruiker verwijst naar de Windows Store. Uit de informatie van het Insider-kanaal blijkt dat de app kan worden gestart vanuit het Start-menu. Ook de originele sneltoetscombinatie Ctrl+Win+Q is in ere hersteld.

Volgens het kanaal zal de toepassing weldra landen in de stabiele versies van Windows 10 en 11. Microsoft heeft nog geen definitief moment meegedeeld. Wie de app nu al wil gebruiken, kan dat nog altijd door die te downloaden via de Windows Store.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home