Microsoft Store Ads in preview beschikbaar: krijg je app bij het juiste doelpubliek

Microsoft probeert ontwikkelaars wat extra liefde toe te sturen en geeft de groep nieuwe mogelijkheden in de Microsoft Store.

Het zou zelfs de passie zijn dat Microsoft ertoe dreef de Microsoft Store in een nieuw jasje te steken. Dat haalt Giorgio Sardo, GM van de Microsoft Store, aan in de blog. Samen met het nieuwe beleid voor een Open App Store, zou de techgigant heel wat positieve feedback ontvangen hebben.

Met de Windows 11 2022 Update gaat de aandacht hier voornamelijk naar de Microsoft Store Ads. De Amazon Appstore behandelen we apart in dit nieuwsartikel. Eerder dachten we dat de Appstore niet naar ons land zou komen, omdat daar geen concrete aanwijzingen voor bestonden. De preview zou naar 31 landen uitbreiden, de volledige lijst werd met de komst van de update gepubliceerd.

Microsoft Store Ads

Microsoft Store Ads is vanaf de Windows 11 2022 Update in preview beschikbaar. Het product moet ontwikkelaars helpen om de apps voor de neus van de juiste doelgroep te krijgen. Het is mogelijk om gebruikers van Windows 11- en Windows 10-toestellen te bereiken.

lees ook

Microsoft biedt ontwikkelaars en verkopers meer mogelijkheden in zijn winkels

Reclamecampagnes kunnen ontwikkelaars zelf opzetten. Daarvoor maken ze dan gebruik van Microsoft Advertising om ook het nieuwe product te kunnen gebruiken.

Microsoft Store voor oktober

Dan geeft Microsoft tot slot nog aan verder te sleutelen aan het uiterlijk van de Microsoft Store. Gebruikers kunnen de verbeteringen in oktober verwelkomen. Dan zal er een nieuwe zoekbeleving komen, net als korte previews. De officiële uitrol volgt ook van een functie om Windows-apps automatisch over te zetten naar een nieuw aangeschaft Windows 11 toestel.

Vanaf oktober zal de Microsoft Store er net iets anders uitzien, met korte previews bijvoorbeeld. Bron: Microsoft

lees ook

Microsoft lanceert functie die Windows-apps automatisch overzet naar nieuwe PC

Ontwikkelaars van Win32-apps mogen dan weer verbeteringen in het aantal beschikbare talen mogen verwachten, net als certificeringsrapporten, beoordelings- en review-rapporten en een betere ervaring na installatie.

Update 21/9, 08:20: De Amazon Appstore preview komt ook naar België.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home