Windows 10 krijgt Copilot-app via verplichte update

windows copilot
Bron: Microsoft

Microsoft transformeert Copilot ook op Windows 10 tot een zelfstandige applicatie. Gebruikers hebben niet te kiezen of ze dat willen.

Microsoft liet eind mei weten dat het de Windows Copilot zou omvormen tot een zelfstandige applicatie die in het startscherm en de taakbalk zal verschijnen. Dat moet tot een betere gebruikservaring leiden dan de eerste versies van de AI-assistent. Microsoft is de vernieuwde Copilot-app gestaag aan het uitrollen naar Windows-gebruikers en nu is ook Windows 10 aan de beurt, merkt Tom’s Hardware op.

Verplichte update

De Copilot-ervaring op Windows 10 is an offer you can’t refuse, letterlijk dan. De renovatie is een onderdeel van een verplichte Windows-update, al is het nog niet helemaal duidelijk wanneer de update zal worden uitgerold. Het wordt dus quasi onmogelijk om te ontsnappen aan Windows Copilot, of je zou je pc al permanent van het internet moeten halen.

Windows Copilot kwam op 30 november naar Windows 10, maar de uitrol verliep niet helemaal vlekkeloos. De AI-feature kon zich koppig gedragen als hij niet op zijn geliefkoosde plek op het scherm werd geplaatst. Die problemen zouden zich niet mogen voordoen met de vernieuwde Copilot-app.

Geforceerde liefde

Dat Copilot in de eerste plaats naar Windows 10 is gekomen, is een verrassing op zich, wetende dat de ondersteuning straks afloopt in oktober 2025. Het was een harde realiteitscheck voor Microsoft, dat Windows 10-gebruikers maar moeilijk op Windows 11 krijgt.

Hardwarevereisten zijn in ieder geval geen reden om Copilot niet op Windows 10 te laten draaien. Meer dan 4 GB RAM-geheugen en een 720p-scherm zijn niet nodig: het gros van Windows 10-pc’s voldoet daar ruimschoots aan. Die vele miljoenen potentiële gebruikers links laten liggen zou geen slimme zet zijn. Microsoft heeft zo, met lichte zin, Windows 10 weer in de armen moeten sluiten.

lees ook

Microsoft Copilot: een hulp of een last?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home