Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4 is zakelijke all-in-one met portretmodus

Lenovo introduceert met de ThinkCentre M90a Pro Gen 4 een nieuwe relatief krachtige all-in-one-computer waarvan je het scherm 90 graden kan draaien.

Lenovo introduceert de ThinkCentre M90a Pro Gen 4. Dat is een all-in-one-computer gebouwd rond een 27 inch QHD-scherm. Het display heeft een bescheiden maximale helderheid van 350 nits en is dus niet ideaal voor wie een zonovergoten raam achter zich heeft. Verder stelt Lenovo dat het scherm 99 procent van het sRGB-spectrum dekt. De fabrikant zou de displays individueel kalibreren en hoopt zo grafische professionals aan te spreken.

Specificaties

Het toestel heeft binnenin een Intel Core-processor van de dertiende generatie en is configureerbaar met chips tot de Intel Core i9-reeks (vPro incluis). Grafisch geweld komt van een Nvidia GeForce GTX 4050, maar dan de laptopvariant. Zwaar gamen is dus niet aan de orde. Het geheugen kan je configureren tot en met 64 GB DDR5.

Thunderbolt 4 tekent present, waardoor je het toestel eenvoudig kan uitbreiden met een externe monitor of snelle externe opslag, en zelfs een krachtigere GPU. Wie dat laatste van plan is, kan natuurlijk beter gewoon een klassieke desktopcomputer kopen.

Lenovo integreert aanwezigheidsdetectie zodat het toestel automatisch op slot gaat wanneer je van je bureau weg stapt. De Windows Hello-compatibele webcam laat je dan weer snel aanmelden met je gezicht.

Portretmodus

Het opvallendst aan deze all-in-one is ongetwijfeld het flexibele scharnier. Je kan het scherp 90 graden draaien tot in een portretmodus, wat handig is voor programmeurs of instagramverslaafden.

Verder zien we nog wat marketinggezever en technologische kwakzalverij: net als vele andere fabrikanten pakt Lenovo graag uit met een certificering rond (de afwezigheid van) blauw licht, hoewel er geen enkele wetenschappelijke basis bestaat voor de claim dat blauw licht ogen vermoeit. Integendeel: wie overdag werkt, krijgt best voldoende blauw licht binnen om wakker te blijven. Enkel voor het slapengaan wijst onderzoek aan dat laattijdige blootstelling aan blauw licht, dat equivalent is aan middaglicht van de zon, de melatonineproductie een beetje kan uitstellen.

Lenovo stelt dat het toestel beschikbaar is in ‘geselecteerde markten’ maar zegt niet welke markten effectief geselecteerd zijn. België lijkt op dit moment de selectie nog niet gehaald te hebben want we vinden enkel verwijzingen naar de vorige generatie van dit toestel op de website van Lenovo zelf. Een lancering in de nabije toekomst lijkt echter vanzelfsprekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home