Lenovo geeft populaire ThinkPad-modellen meer privacy en dunne schermranden

Zowel de Lenovo ThinkPad X390 als T390 worden volledig opgefrist. Beide krijgen dunnere schermranden, privacy-opties en nieuwe Intel-chips. De T-reeks wordt ook dunner en krijgt een optioneel HDR IPS-paneel.  

Op Mobile World Congress (MWC) in Barcelona heeft Lenovo twee ThinkPad-modellen gemoderniseerd. De ThinkPad X390 krijgt de grootste update van allemaal. Het kleinste model krijgt een 13-inchscherm in dezelfde oude behuizing. Lenovo heeft de schermranden met 50 procent kunnen verkleinen om dat te realiseren.

De Lenovo ThinkPad X390 krijgt de nieuwste 8ste generatie Intel Core vPro-chips, tot 32 GB RAM en tot 1 TB PCIe SSD-opslag. Volgens Lenovo zou de kleinste ThinkPad ongeveer 18 uur moeten meegaan voordat je een stopcontact nodig hebt.

ThinkPad X390

In de ThinkPad X390 zit PrivacyGuard. Die gebruikt de IR-camera van Windows Hello om over jouw schouder te kijken. Van zodra die camera detecteert dat iemand zit mee te lezen, krijg je een melding op het scherm. Je kan als reactie je scherm verduisteren zodat enkel jij de tekst kan lezen op je scherm.

De ThinkShutter webcamera cover is nu ook beschikbaar voor de ThinkPad X390. De nieuwe modellen zijn beschikbaar vanaf april en starten vanaf 999 euro excl. BTW. Er verschijnt ook een Yoga-variant die start vanaf 1.149 euro excl. BTW.

ThinkPad T490

Ook de ThinkPad T-reeks krijgt een upgrade. De ThinkPad T490 krijgt eveneens de PrivacyGuard-functie, ThinkShutter webcamera en een nieuwe HDR IPS-schermoptie. De dunnere T490s krijgt eveneens de HDR-schermoptie of een zuiniger Full HD-alternatief. Het soft touch-plastic maakt voortaan plaats voor aluminium.

De ThinkPad T490 en T490s zijn respectievelijk vanaf maart en april beschikbaar. De ThinkPad T490 start vanaf 969 euro excl. BTW, terwijl de T490s vanaf 1.099 euro excl. BTW start.

Van zodra we Europrijzen ontvangen van Lenovo, updaten we dit stuk.

Gerelateerd: Lenovo introduceert 14-inch USB-C-monitor voor onderweg

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop Mobile World Congress in Barcelona

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home