iOS 12 is nu beschikbaar om te downloaden

apple ios 12

Apple is gestart met de uitrol van iOS 12 naar het grote publiek. Wie een compatibel apparaat heeft, kan onmiddellijk met de update aan de slag.

iOS 12 werd eerder dit jaar op Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC voorgesteld. Na een publieke béta afgelopen zomer, is de nieuwe versie van het besturingssysteem klaar voor de miljoenen compatibele iPhones en iPads wereldwijd.

iOS 12 zorgt voor een significante prestatiewinst op oudere hardware en is volgens Apple beter geoptimaliseerd om de balans te vinden tussen prestaties en batterijleven.


Lees dit: iOS 12 beschikbaar voor iPhone en iPad: dit moet je weten voor je updatet


Wat nieuwe functies betreft, brengt de update onder meer gegroepeerde notificaties, een verbeterde Siri, nieuwe Animoji en verhoogde security met zich mee. Opvallendste nieuwkomer is Screen Time, dat je smartphonegebruik in kaart brengt. Een volledig overzicht van de nieuwigheden vind je in dit artikel.

Doorgaans vallen bij elke nieuwe update een aantal oudere toestellen uit de boot. Dat is deze keer niet het geval. iOS 12 werkt in theorie op alle apparaten die ook met iOS 11 overweg konden, al kan de functionaliteit wel verschillen.

Wie de update wil downloaden, navigeert in de instellingen van zijn of haar toestel naar ‘Algemeen’ > ‘Software-update’. Voor je dat doet, raden we je aan om eerst ons artikel met tips voor de update erop na te lezen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home