Intel splitst productieafdeling voor versnelde 10 nm-productie

Intel gaat zijn productieafdeling opsplitsen in drie verschillende onderdelen. Met de herstructurering in de afdelingen technology development, manufacturing en operations en supply chain hoopt de chipproducent de lancering van de 10 nm-procedé weer op de baan te krijgen. 

Oorspronkelijk wilde Intel de nieuwe processorarchitectuur al in 2015 uitbrengen, maar tot nu toe voorziet de chipproducent de markt slechts in kleine hoeveelheden.

Inmiddels laat het bedrijf weten weer in de lift te zitten en het verwacht eind 2019 de 10 nm-processors in hoge volumes op de markt te brengen.

Vetrek algemeen directeur

Het opsplitsen van het productieproces is versneld door het vertrek eind deze maand van Sohail Ahmed, SVP en algemeen directeur van de huidige technology en manufacturing groep bij Intel.

Venkata ‘Murthy’ Renduchintala, Intels chief engineering officer en groepsvoorzitter van de technology, systems architecture en client group, wordt verantwoordelijk voor de drie nieuwe bedrijfsonderdelen. Deze zullen afzonderlijk geleid gaan worden door Mike Mayberry (technology development), Ann Kelleher (manufacturing en operations) en Randhir Thakur (supply chain).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home